Onze sponsor:

Review:

08 maart 2021 | Niels Laan | Aqara/Xiaomi

Xiaomi Aqara Light Sensor

Installatie via de Homey:

We gaan als eerst deze lichtsensor toevoegen aan de Homey. Je kunt het toevoegen starten door in te loggen op de Homey en naar je apparaten te gaan. Je drukt vervolgens op het plusje en zoekt de Aqara lightsensor op. Als je hem gevonden hebt installeer je de APP (als je dit niet al gedaan had). Vervolgens wordt er gevraagd het knopje van de sensor 5 seconden ingedrukt te houden. Je moet wachten tot het LEDje 3x blauw gaat knipperen. Hierna kun je het knopje loslaten. De Homey vond de sensor vrijwel direct en ik zie hem verschijnen bij mijn apparaten. 

Nog belangrijker: ik zie een lux waarde binnen komen. Ook zie ik het batterijniveau.

Installatie schermen:

Configuratie:

Werking:

Het is mij onduidelijk wanneer de sensor een update uitvoert, maar als ik mijn hand op de sensor houdt, dan zie ik de waarde vrijwel direct binnenkomen. Kleine veranderingen lijken minder snel binnen te komen. Dit is natuurlijk niet zo'n groot probleem in de praktijk.

Flow opties:

Om een flow te maken krijg je de volgende opties tot je beschikking:

ALS:

 

EN:

Flow voorbeeld:

Deze sensor is ideaal om lamp aan te zetten samen met een bewegingssensor. Je kunt dan namelijk de waarde van de lux-sensor gebruiken om te bepalen hoe donker het is en of hij aan mag. Zo gaat de lamp niet over dag aan. 

We maken hiervoor een flow met als trigger de bewegingssensor. Bij de EN kolom controleren we de waarde van de sensor. Deze moet lager dan 5 LUX zijn, hiervoor kun je het logica kaartje gebruiken. Als laatste zetten we de lamp aan. 

Dit product is te koop voor:


€ 8
Kopen
;
;

Auteur:
Niels Laan

Oprichter van dit blog en passievolle domotica nerd. Alle artikelen van Niels