Onze sponsor:

Xiaomi Aqara Temperature Humidity Sensor

Xiaomi heeft een groot assortiment smart home producten dus we zijn nog niet klaar met het behandelen van dit merk. We gaan nu de Xiaomi Aqara Temperature Humidity Sensor voorzien van een review. Zoals de naam al doet vermoeden is dit een temperatuur- en luchtvochtigheidssensor.

Met deze sensor kun je dus de temperatuur en luchtvochtigheid meten. Handig voor in je badkamer om de ventilatie aan te sturen. De temperatuurmeter is natuurlijk goed te combineren met je verwarming zodat je in elke ruimte weet wat de precieze temperatuur is. Hij werkt via de Zigbee protocol en wordt gevoed door een CR-2032 knoopcel batterij. Dit is een redelijk standaard batterij en vrijwel overal te koop.

Super klein

Unieke aan deze sensor is zijn formaat, met zijn 3.60 x 3.60 x 0.90 cm maakt hem dat de kleinste sensor op de markt. Hij is te koop tussen de €7,50 en €15,00 afhankelijk waar je hem koopt. Dit is natuurlijk zeer gunstig geprijsd. Hij is niet waterdicht.

Aan de voorkant zit een LEDje die oplicht als je hem toevoegt aan je controller. Dat toevoegen kun je overigens starten door het knopje aan de voorkant in te drukken. Volgens Xiaomi is de precisie van de temperatuursensor rond de 3°C. Ik heb hem zelf naast wat andere temperatuursensoren gehangen en deze gaven bij allemaal dezelfde temperatuur aan. Dus de temperatuur lijkt redelijk nauwkeurig.

Wat krijg je:

- Sensor
- 1 sticker
- Handleiding (chinees)

Uiterlijk:

Grootte:

Installatie:

Wij zullen deze sensor op de volgende systemen installeren:

Domoticz
Xiaomi Gateway v2
Homey

Deze sensor kan ook nog op Smartthings en Home Assistant geïnstalleerd worden. Zodra wij deze voorzien hebben van een review komen deze ook aan de beurt. Ik heb ook de ZipaTile en Vera geprobeerd maar helaas werkt deze sensor niet op deze controllers.

Dit product is te koop voor:


€ 19
Kopen
€ 12
Kopen
;
;

Auteur:
Niels Laan

Oprichter van dit blog en passievolle domotica nerd. Alle artikelen van Niels

Gerelateerde artikelen