Onze sponsor:

Review:

10 december 2018 | Niels Laan | Xiaomi, Raam/deur sensoren

Xiaomi Aqara Window Door Sensor

We hebben weer een nieuw Xiaomi smart product die we gaan behandelen. Dit keer de raam- en deursensor. 

Wil je detecteren of je deur/raam open is? Dan is deze sensor handig om te hebben. Hij werkt via een magneet. Welke als de deur open staat,  geen contact maakt met de sensor. Hierdoor weet hij dat de deur openstaat. Met deze sensor kun je er gemakkelijk zorgen dat, als je een deur opent, er een lamp aan gaat. Daarnaast kun je hem gebruiken als aanvulling op je alarmsysteem. Hierbij moet wel vermeld worden dat deze sensor geen tamper/sabotage alarm heeft. Dus in theorie kan de inbreker hem van je deur afhalen zonder dat hij een signaal stuurt.

Hij werkt via de Zigbee protocol en wordt gevoed door een CR1632. Deze batterij is niet zo heel goed te verkrijgen. Maar als je hem online besteld is hij wel te koop voor zo'n 80 cent p/s. Met zijn formaat kun je hem redelijk onzichtbaar ophangen. Hij is namelijk maar 4,10 x 2,20 x 1,10 cm groot. Wat hem niet de kleinste op de markt (dat is zijn broertje) maakt maar wel een stuk kleiner dan zijn Z-Wave varianten.

Aan de voorkant zit een klein ledje, welke gebruikt wordt voor het toevoegen. Aan de onderkant zit een knopje om hem toe te voegen aan de controller. Later hier meer over. Hij wordt geleverd met een dubbelzijdige sticker om hem op te hangen. Hij is niet op te hangen met een schroef.

Het is te koop tussen de € 7,50 en € 15,00 afhankelijk waar je hem koopt.

Wat krijg je:

- Sensor
- Magneet
- CR1632 batterij
- 2x dubbelzijdige sticker
- Chinese handleiding

Uiterlijk:

Grootte:

Installatie:

Wij zullen deze sensor op de volgende systemen installeren:

Domoticz
Xiaomi Gateway v2
Homey
- Home Assistant

Deze sensor kan ook nog op Smartthings geïnstalleerd worden. Zodra wij deze voorzien hebben van een review komen deze ook aan de beurt. Ik heb deze sensor ook op de ZipaTile en Vera geprobeerd maar helaas werkt hij hier niet op.

Dit product is te koop voor:


€ 19
Kopen
€ 10
Kopen
;
;

Auteur:
Niels Laan

Oprichter van dit blog en passievolle domotica nerd. Alle artikelen van Niels

Nog meer van:

Raam/deur sensoren
Hoi! Google en de EU vinden dat ik moet aangeven dat ik Cookies gebruik. Wij gaan ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Lees hier onze privacyverklaring.