Onze sponsor:

Review:

Xiaomi Aqara Window Door Sensor

Installatie via de Homey:

De Homey heeft de mogelijkheid om deze sensor rechtstreeks te gebruiken zonder de Xiaomi Gateway. Dit is natuurlijk heel fijn als je niet al je gegevens naar China wilt sturen. Om hem toe te voegen log je in op de Homey en ga je naar je apparaten. Vervolgens klik je op het plusje en zoek je de Xiaomi Aqara door/window sensor op. Mocht je de APP niet hebben moet je deze even installeren. Let even goed op dat je de juiste versie hebt (de Aqara).

Om het toevoegen te starten druk je 3 seconden lang het knopje aan de onderkant in. Het LEDje zal blauw gaan knipperen. Blijf vervolgens om de 2 seconden op het knopje drukken om te zorgen dat de sensor wakker blijft. Blijf dit doen tot hij door de Homey helemaal is toegevoegd. Ik zie de sensor verschijnen en het open/sluiten van de deur wordt geregistreerd. Het enige wat ontbreekt is de batterij status. Zorg trouwens dat je de sensor dicht bij de Homey houdt. Ik heb gemerkt dat het toevoegen moeizaam gaat als je hem ver weg houdt.

Installatie schermen:

Configuratie:

Dashboard:

Flow opties:

Voorbeeld flow:

Ik wil graag dat als de deur open gaat, en het is na zonsondergang, dat de lamp in de hal aan gaat. Als ik de deur weer dicht doe dan moet de lamp na 30 seconde weer uit gaan. Deze regel mag de hele dag draaien daarom neem ik de zonsondergang hierin niet mee.

Dit product is te koop voor:


€ 19
Kopen
€ 10
Kopen
;
;

Auteur:
Niels Laan

Oprichter van dit blog en passievolle domotica nerd. Alle artikelen van Niels

Nog meer van:

Raam/deur sensoren