Onze sponsor:

Review:

21 september 2021 | Niels Laan | Aqara/Xiaomi, Rookmelders

Xiaomi/Honeywell Smoke Detector

Een review van de slimme rookmelder van Xiaomi/Honeywell.

We hebben weer wat nieuwe producten binnen gekregen van Xiaomi. Deze chinese fabrikant maakt Smart Home producten voor een zeer scherpe prijs. Deze werken vaak met de Zigbee protocol om de draadloze communicatie te regelen. Zo ook deze rookmelder welke wij gaan voorzien van een review. 

Een must have...

Een rookmelder mag tegenwoordig niet meer ontbreken in je huis. Hij kan tenslotte je leven redden. Een slimme rookmelder geeft natuurlijk helemaal een veilig gevoel omdat je naast het akoestische geluid ook nog slimme regels kunt maken. 

Zo'n slimme regel kan bv zijn dat als er rook wordt gedetecteerd dat hij dan al je lampen aanzet. Wel zo prettig als het donker is. Een ander voorbeeld is dat hij je gasleiding afsluit. Je zou ook een notificatie kunnen sturen als je niet thuis bent. Zodat je eerder kan reageren. Allemaal zaken welke alles net even veiliger en beter maken.

Zoals de naam van dit product doet vermoeden is deze rookmelder samen gemaakt met Honeywell. Deze fabrikant is vooral bekend van thermostaten maar maakt ook andere producten. Waarom Xiaomi dit product niet zelf heeft gemaakt is mij niet helemaal duidelijk.

Deze rookmelder is glad afgewerkt en heeft een witte kleur. Aan de bovenkant zit een verhoging met aan de zijkant gaten waar de rook naar binnen kan. Het vastmaken aan het plafond gaat door de meegeleverde voet. Je kunt deze eerst bevestigen en dan de rookmelder erin klikken. Deze voet kun je vastschroeven of vastplakken met dubbelzijdig tape. Beide wordt meegeleverd.

Hij wordt gevoed door een CR123A batterij welke je wel meer vindt in Smart Home producten. Hij kan niet aangesloten worden op vaste voeding.

Hij is 60 x 60 x 49,2 mm groot wat hem redelijk compact maakt, zeker als je hem vergelijkt met bv een Nest Protect welke 134 x134 x 38,5 mm is. Een Fibaro Rookmelder blijft nog steeds de kleinste van de slimme rookmelders.

Hij is te koop tussen de 25,00 en 40,00 euro.

Wat krijg je:

- Rookmelder
- CR123A batterij (optioneel)
- Handleiding APP (Chinees)
- Handleiding installatie
- Dubbelzijdige tape
- Schroeven en pluggen

Specificaties:

Afmetingen:   90x90x36mm
Protocol:   Zigbee
Batterij:   CR123A
Werktemperatuur:   -10 > +55 graden
Certificering:   GB 200017 - 2006
     
     

LED/Piep status:

  LED Geluid
Werkt zoals het hoort Rood knipperen, 1x geel 1x piep
Laag batterijniveau 1x geel 1x piep
Fout 3x geel knipperen 3x piepen
Vuur 3x rood knipperen 3x piepen

 

Uiterlijk:

Grootte:

Wij zullen deze rookmelder gaan installeren op de volgende controllers:

Homey by Athom
- Xiaomi - Mi Home Gateway

Dit product is te koop voor:


€ 25
Kopen
;
;

Auteur:
Niels Laan

Oprichter van dit blog en passievolle domotica nerd. Alle artikelen van Niels

Nog meer van:

Rookmelders