Onze sponsor:

Review:

21 september 2021 | Niels Laan | Aqara/Xiaomi, Rookmelders

Xiaomi/Honeywell Smoke Detector

Installatie via de Homey:

Als eerste gaan we deze rookmelder installeren op de Homey. Deze controller ondersteunt de Zigbee protocol en er is een APP gemaakt voor dit apparaat. Dus het toevoegen zou niet al teveel problemen moeten geven.

De eerst stap is om de batterij te plaatsen in de rookmelder. Hierna gaat hij een zelftest uitvoeren en zal hij wat piepjes geven. We laten dit even rustig zijn gang gaan voordat we hem toevoegen. Als hij is uitgepiept is starten we de Homey APP op en klikken we op het plusje en zoeken op Honeywell. Vervolgens moeten we de Aqara & Xiaomi APP selecteren. Hier valt hij namelijk onder.

Nu moeten we het knopje op de rookmelder 3x achter elkaar indrukken. Hij geeft bij elke druk een piep. Zorg dat de rookmelder dichtbij de Homey is en je niet te snel drukt en wacht tot het piepje uit is.

Installatie schermen:

Configuratie:

Werking:

Zodra er rook is zal de rookmelder een signaal sturen naar de Homey. Hij geeft ook de hoeveelheid rook door.

Flow opties:

Om een flow te maken krijg je de volgende opties tot je beschikking:

ALS:

EN:

 

Opmerking: Je kunt bij de "EN" ook als voorwaarden opegeven de hoeveelheid rook. Hiermee zou je valse melding kunnen voorkomen.

Flow voorbeeld:

Ik wil graag, als ik niet thuis ben, een notificatie ontvangen als de rookmelder afgaat. Hiervoor gebruik ik de rookmelder als trigger en gebruik in de "EN" de aanwezigheid functie in de Homey. Als er aan deze voorwaarden wordt voldaan stuur ik een noticatie naar iedereen.

Dit product is te koop voor:


€ 25
Kopen
;
;

Auteur:
Niels Laan

Oprichter van dit blog en passievolle domotica nerd. Alle artikelen van Niels

Nog meer van:

Rookmelders