Onze sponsor:

Review:

18 juli 2017 | Niels Laan | Youless, Energiemeting

Youless

Vandaag eens een ander soort product binnen gekregen: de Youless. Dit is een energiemeter om (je raadt het al) je energieverbruik in de gaten te houden.

We gaan de verschillende mogelijkheden bekijken.

De Youless is een energiemeter voor alle elektriciteitsmeters, of het nou een digitale (slim) of analoge (draaischijf) is. Met de Youless krijg je je stroomverbruik inzichtelijk. Als je een slimme meter hebt dan kun je ook je gasverbruik zichtbaar maken. Je kunt de Youless aan verschillende (online) energiemanagers koppelen, later meer hierover. Je hebt met de Youless dus altijd inzicht in je actuele energieverbruik. Maar je kan ook terugkijken in het verleden. Je meterstand op een briefje noteren is dus niet meer nodig.

"Besparen op je energie kosten"

Omdat je beter je energieverbruik in de gaten kunt houden is het gemakkelijker om te besparen: want meten is weten. Volgens de milieucentrale kun je wel 5% tot 15% besparen per jaar. Dat is gemiddeld toch al gauw 150 euro per jaar. Dus de kosten van € 79,00 heb je er zo terug verdiend.

Goed om te weten is dat de Youless samenwerkt met een digitale/slimme meter of met een oude analoge draaischijf. Het enige wat je nodig hebt is een stopcontact en een netwerkaansluiting. Overigens is het zo dat hij ook een intern geheugen heeft dus een netwerkaansluiting is niet perse nodig. Hierdoor mis je wel de live data en is het natuurlijk wat meer gedoe om je verbruik in te zien.

Als je zonnepanelen hebt (alleen in combinatie met een slimme meter) dan is het mogelijk om de netto teruglevering aan het elektriciteitsnet te meten.

De Youless is te koop voor € 79,00 via deze website.

Wat krijg je:

- Youless
- UTP kabel
- Telefoon/P1 kabel
- USB kabel
- USB voeding
- Korte installatie handleiding

Uiterlijk:

Dit product is te koop voor:


€ 79
Kopen
;
;

Auteur:
Niels Laan

Oprichter van dit blog en passievolle domotica nerd. Alle artikelen van Niels

Nog meer van:

Energiemeting