Onze sponsor:
19 januari 2016 | Niels Laan | Ring, Deurbellen

Review: Ring Video Doorbell

De Ring Video Doorbell is niet een normale deurbel, maar een slimme versie met een ingebouwde bewegingssensor, camera, speaker en microfoon. Je kunt dus echt zien wie ervoor de deur staat en eventueel met diegene praten.

Of deze bel echt slim is? En hoe hij zich verhoudt tot de concurrent Skybell? Dat zullen we gaan zien.

Het handige van een slimme bel is dat als iemand aanbelt niet alleen je gong afgaat maar dat je ook een notificatie op je telefoon krijgt. Je kunt zelfs zien, door de ingebouwde camera, wie er voor de deur staat. Met de microfoon en speaker kun je terug praten. Heel praktisch als je niet thuis bent.

Zoals al gezegd heeft de Ring een video camera voorzien van groothoeklens van 180 graden. Hierdoor krijg je een goed breed zicht. De video kwaliteit is 720p HD (1280 x 720) wat een redelijk hoge resolutie is. Hij heeft tevens ingebouwde infrarood leds waardoor je 's nachts ook alles goed kan zien.

"Ook een melding als er niet wordt aangebeld"

In de deurbel zit een bewegingsmelder waardoor je ook een notificatie op je telefoon krijgt als er beweging is. Je kunt het bereik en de gevoeligheid instellen.

Deze bel kan op je huidige transformator en gong worden aangesloten. Het is ook mogelijk om hem los van een gong te installeren. Je kunt dus gewoon je bestaande draden gebruiken.

"Zonder netstroom werkt hij ook"

Door de ingebouwde accu is het mogelijk om hem zonder voeding aan te sluiten. Je kunt hem dus gewoon overal opplakken. De APP geeft netjes aan wanneer hij moet worden opgeladen. Dit opladen hoeft pas na 12 maanden (2 gebeurtenissen per dag).
 
De bel werkt via je WIFI netwerk dus er hoeft geen extra UTP kabel worden getrokken. Hij is te koop voor €229,- en verkrijgbaar in de kleuren: Satin Nickel, Antique Brass, Polished Brass en Venetian.

Wat krijg je:

- Ring deurbel
- Micro USB kabel om hem op te laden
- Achterplaat
- Waterpasje
- Schroevendraaier
- Bitjes
- Boor
- Schroeven en pluggen
- Handleiding

 

 

Specificaties:

Afmetingen: 12,65 x 6,17 x 2,21 cm
Gewicht: 258 gram
Batterij: 5.200 mAh
Voeding: 8-24 VAC or 5 VDC @ 1 A
Camera: 1280 x 720 CMOS
Groothoek: 180 graden
Video: HD (720p) 30FPS
Encryptie: Bank-grade
Geluid: 2 weg met actieve ruis onderdrukking
Nacht visie: infrarood LEDs
Garantie: 1 jaar
Gebruikstemperatuur: -20 – 50°C
Certificeert voor buiten gebruik

 

Uitpakken:

Wat opvalt is dat de bel met zorg is verpakt.

Uiterlijk:

Grootte:

Installeren:

De eerste stap om de bel te installeren is de APP te downloaden (Android/iOS en daar de verschillende stappen te volgen. Dit kun je dus doen voordat je de bel geïnstalleerd hebt bij je deur.

De tweede stap is de bel te installeren bij je deur. Voordat je verder gaat is het verstandig om je adapter/voeding van je bestaande bel uit te zetten.
Vervolgens haal je de bestaande belknop weg en monteer je de achterplaat met de bijgeleverde schroeven. Recht ophangen kun je overigens handig doen met de bijgeleverde waterpasje.
Vervolgens sluit je de draden aan en installeer je de bel. Om het geheel diefstal bestendig te maken kun je de schroefjes aan de onderkant van de bel vastdraaien (niet te vast). Vervolgens zet je de stroom er weer op en zal de bel verbinding gaan maken.

"The LED tells it all"

Bij de drukknop is een LED ingebouwd. Hiermee worden de verschillende statussen aangegeven.

Spint van blauw naar wit: de batterij wordt opgeladen


Blauw: batterij opgeladen
Spint blauw: Bel wordt geïnitialiseerd
Blauw: Verbinding gemaakt
Gedimd wit: Aangesloten op voeding
Spint wit: Setup mode
Knipperend wit:Software upgrade
Knipperend blauw: reset naar fabrieksinstellingen

Cloud recording:

De opgenomen beelden kunnen worden opgeslagen in de cloud omgeving van Ring. Hierdoor is het mogelijk om de beelden een half jaar terug te kijken. Dit is niet perse nodig omdat je ook live de beelden kunt terug kijken.

De kosten vallen mee deze zijn $3 per maand of $30 per jaar. Je krijgt bij de aanschaf de mogelijkheid om de cloud 30 dagen lang gratis te proberen.

APP:

De APP is zeer gebruiksvriendelijk en je krijgt een goed overzicht te zien van de verschillende gebeurtenissen.

Beeld kwaliteit:

Aannemen bel:

Zoals al gezegd, als er beweging is of aangebeld wordt, heb je de mogelijkheid om live te kijken wat er aan de hand is of wie er voor de deur staat. Deze 2 opties kunnen overigens ook uitgezet worden

Reactie tijd:

De reactie tijd van de Ring is goed, zelfs met een wat mindere verbinding reageert de bel/APP snel. Het opslaan van de beelden in de cloud kan even duren maar dit wordt netjes aangegeven.

API/Koppelingen:


Er is een koppeling mogelijk met WINK. Ik ken dit systeem niet en is volgens mij alleen leverbaar in de VS.


Update (01-03-2016): Er is nu een mogelijkheid om IFTTT.com te gebruiken. Je kunt bv als de deurbel ingedrukt wordt een http request (via het Channel: MAKER) naar de controller sturen.
Zie: https://ifttt.com/ring

Ring geeft wel aan dat er gewerkt wordt aan een (open) API.

Ring Versus Skybell v2

Groot verschil met de Skybell is de kwaliteit van de beelden. Deze zien erbij de Ring zeer goed uit ook 's nachts zijn de beelden veel beter. Daarnaast is het praten met degene die aan de deur staat ook veel helderder. Qua uiterlijk vind ik de Skybell iets eleganter uit zien, hij is ook wat compacter.

De reactie tijd van de Ring is beter dan de Skybell, zowel via WIFI als 3G/4G. Ik had nog weleens met de Skybell dat er geen verbinding kon worden gemaakt.

Het installeren van de Ring gaat ook wat soepeler dan de Skybell. Qua prijs lopen ze niet zoveel uiteen (€225,- vs €255,-). Wat een absoluut pluspunt van de Skybell is dat je altijd kunt kijken naar de live feed en dat er geen extra kosten verbonden zijn aan het opslaan van de beelden. Daarnaast heeft de Skybell de mogelijkheid om de gong uit te zetten, dat kan soms wel eens handig zijn als je kinderen slapen. Bij de Skybell wordt een schuine achterplaat geleverd hierdoor is het mogelijk om de bel in een hoek te monteren, hierdoor kan de bel wat verder van je deur afzitten.

Bekijk hier de review van de Skybell

Conclusie:

Prima product en doet wat hij beloofd heeft. De beeldkwaliteit is prima op orde, je kunt zien wie er voor de deur staat. De bewegingsmelder is handig maar de vraag is of je altijd wilt weten wie er voor je deur stond. Het installeren gaat zeer simpel en het is fijn dat je hem op je oude bel/gong/transformator kunt aansluiten. Over de installatie is ook goed nagedacht en er zijn veel handleidingen en video's beschikbaar. Ik heb geen problemen of minpunten kunnen vinden behalve dat een API of koppeling naar een domotica systeem zeer welkom zou zijn.

Reactie tijd
Beeldkwaliteit
Geluidskwaliteit
Uitleg en montage zeer goed uitgelegd
Aansluitbaar op bestaande bel/gong

Geen API/koppeling met domotica systeem aanwezig (behalve met WINK)
Bedankt voor het beschikbaar stellen TJM Supplies

Dit product is te koop voor:


229
Kopen
;
;

Auteur:
Niels Laan

Oprichter van dit blog en passievolle domotica nerd. Alle artikelen van Niels

Nog meer van:

Deurbellen