Onze sponsor:

Review:

21 april 2018 | Niels Laan | Dooya, Gordijnen/rails

Dooya - Automatiseren gordijnen

Conclusie:

Met de Dooya oplossing voor gordijnen kun je op een redelijk goedkope manier je gordijnen automatisch open of dicht laten gaan. De motor lijkt goed en stevig in elkaar zitten. Er zit een automatisch stop op de motor als hij merkt dat er weerstand is. Dit is maar goed ook want er zit behoorlijk wat kracht in de motor.

Deze motor (DT52E) maakt gebruik van de 433Mhz protocol om hem aan te sturen. Hou hier dus rekening mee want dit werkt niet zomaar met elke controller. Op de Homey werkt dit in ieder geval goed. Enige nadeel is dat je soms geen feedback krijgt. Je kunt dus soms niet op de controller zien of het gordijnen open of dicht zijn. Ander punt is dat je alleen maar omhoog en omlaag als tekst kunt kiezen. Dit kan weleens verwarrend werken omdat je niet weet of het gordijn nou open gaat of dicht. De woorden open en dicht zouden beter zijn geweest.

Goed om te melden is dat er geen gemakkelijke mogelijkheid is om de gordijnen 50% te openen. Op zich geen probleem omdat de meeste mensen dit niet nodig zullen hebben.

De rail voelt solide aan en het systeem om de gordijnen te bewegen degelijk. Het recht ophangen is wat lastig en hiervoor moet je even goed de tijd nemen, maar als het eenmaal hangt heb je er geen omkijken meer naar.

Het bestellen van dit product gaf bij mijn leverancier wat problemen. Heb je hier geen zin in dan ben je aangewezen op een wat duurder systeem maar hier koop je dan wel meer zekerheid voor terug.

Krachtige motor
Solide systeem

Tekstueel wat verwarrend door "Omhoog en Omlaag" (Op de Homey)
Ophangen vereist wat aandacht
Geen Nederlandse/Engelse handleiding
Werkt niet via Z-Wave

Dit product is te koop voor:


€ 62
Kopen
;
;

Auteur:
Niels Laan

Oprichter van dit blog en passievolle domotica nerd. Alle artikelen van Niels

Nog meer van:

Gordijnen/rails
Hoi! Google en de EU vinden dat ik moet aangeven dat ik Cookies gebruik. Wij gaan ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Lees hier onze privacyverklaring.