Onze sponsor:

Review:

21 april 2018 | Niels Laan | Dooya, Gordijnen/rails

Dooya - Automatiseren gordijnen

Installatie op de Homey:

Ik had jullie dus graag de mogelijkheid willen laten zien om hem via de Fibaro Shutter module te installeren maar helaas kan dit niet met deze motor. Gelukkig is hij wel toe te voegen aan de Homey dus opzich geen probleem.

Het installeren start je door in te loggen op de Homey en naar het apparaten gedeelte te gaan. Vervolgens klik je op het plus en installeer je de Brel motors APP. Hierna klik je op Brel Gordijnen en moet je op de afstandsbediening het gordijnen even open en dicht doen. Hij werd netjes gevonden en toegevoegd.

Je kunt hem dus vanaf nu via de Homey bedienen én via de meegeleverde afstandsbediening. 

Installatie schermen:

Configuratie:

Er is niet heel veel te configureren behalve dat je de omhoog/naar beneden kunt omdraaien.

Dashboard:

Flow opties:

ALS:

EN:

DAN:

Voorbeeld flow: 

Als voorbeeld wil ik graag dat de gordijnen dichtgaan als de zon onder is.

Andere systemen:

Omdat de motor via de 433Mhz protocol werkt zou het geen probleem moeten geven om hem op andere controllers te installeren. Zo lees ik berichten dat de rfxCOM i.s.m. Domoticz ook zou moeten werken. Ik heb dit zelf niet getest.

Een betere optie is om de DT52S motor aan te schaffen met een Fibaro Roller shutter welke via Z-Wave werkt. Hierdoor kun je hem gebruiken op bv de Fibaro Home Center 2, Vera en ZipaTile.  Deze Motor hebben wij nog niet kunnen testen maar er is wel wat informatie te vinden op het web hierover.

Dit product is te koop voor:


€ 62
Kopen
;
;

Auteur:
Niels Laan

Oprichter van dit blog en passievolle domotica nerd. Alle artikelen van Niels

Nog meer van:

Gordijnen/rails