Onze sponsor:

Review:

30 maart 2018 | Niels Laan | Aeotec, Watersensoren

Aeon Labs - Water sensor 6

Installeren op de ZipaTile/ZipaBox:

Het toevoegen aan de ZipaTile moet niet al te veel problemen geven, het is tenslotte maar een watersensor welke Z-Wave standaard gebruiken. 

Om het toevoegen van deze sensor te starten log je in op je ZipaTile. Vervolgens ga je naar het device gedeelte en klik je op "add new device" en vervolgens op de Z-Wave. Het aftellen zal beginnen. Hierna verwijder je het lipje bij de batterij (even goed hard trekken). De sensor zal dan langzaam van kleur veranderen en groen oplichten en een piep geven om aan te geven dat hij is toegevoegd. Mocht dit niet het geval zijn dan kun je het knopje aan de voorkant indrukken. Zorg altijd dat je dicht bij de controller bent als je gaat toevoegen. Hij werd netjes gevonden en toegevoegd aan de ZipaTile.

Ik zie een water sensor (welke overigens niet helemaal in de juiste categorie hangt), tamper schakelaar en een temperatuurmeter. Helemaal compleet dus en nog het belangrijkste; hij werkt ook nog.

Installatie schermen:

Configuratie:

Dashboard:

Opties rule creator:

Voorbeeld rule:

Belangrijk is als deze sensor waterlekkage detecteert dat wij dan een notificatie ontvangen. We zetten ook meteen de plug van de wasmachine uit om te zorgen dat deze stop met draaien. We zorgen ook dat als het donker genoeg is ook de lamp aan gaat, wel zo handig.

Zoals je ziet is de benaming niet helemaal correct en is het even zoeken naar de juiste eindpunten.

Dit product is te koop voor:


€ 60
Kopen
;
;

Auteur:
Niels Laan

Oprichter van dit blog en passievolle domotica nerd. Alle artikelen van Niels

Nog meer van:

Watersensoren