Onze sponsor:

Review:

20 november 2019 | Niels Laan | Aeotec, Bewegingsensoren

Aeotec Multisensor 6

Concurrentie:

Er zijn behoorlijk wat bewegingssensoren op de markt. Zo heb je de Fibaro Motion sensor, Neo Coolcam motion sensor, Hank Motion Sensor en Zipato/Philio motion sensor. De eerste van Fibaro is wel de bekendste. Als wij deze tegen over de Aeotec versie zetten dan zijn ze qua formaat bijna even groot. De Fibaro oogt wat kleiner door zijn bolle vorm. Beide hebben een temperatuur- en tamperalarm en natuurlijk een bewegingsmelder. De Aeotec heeft natuurlijk nog meer sensor aan boord zoals een UV-meter, schoksensor en luchtvochtigheidssensor. Door deze 3 sensoren is hij uniek in de markt aangezien de concurrentie dit allemaal niet heeft.

De Fibaro staat bekend door zijn instel mogelijkheden, de Aeotec heeft bijna net zoveel instel mogelijkheden. Leuk feature van de Fibaro variant is dat je bv de LED kan gebruiken om bv de temperatuur aan te geven. De vraag is natuurlijk of je dat veel gaat gebruiken.

De Neo Coolcam is de goedkoopste variant met zijn € 39,95 en de Aeotec het duurste. De Neo Coolcam is vooral een winnaar met zijn goedkope prijs en als je alleen een bewegingsmelder zoekt, dan is hij qua formaat ook een winnaar.

Nu weer even terug naar de Aeotec. Deze kies je vooral als je meer sensoren wilt en als je geen zin hebt om batterijen te verwisselen. Door zijn vaste stroom aansluiting is dit niet nodig. Dit maakt hem uniek, want geen enkele andere concurrent heeft dit.

Dit product is te koop voor:


€ 70
Kopen

Auteur:
Niels Laan

Oprichter van dit blog en passievolle domotica nerd. Alle artikelen van Niels

Nog meer van:

Bewegingsensoren