Onze sponsor:

Review:

20 november 2019 | Niels Laan | Aeotec, Bewegingsensoren

Aeotec Multisensor 6

Domoticz

De volgende controller is de open source oplossing van Domoticz. Ik gebruik deze controller met een Aeotec USB Z-Wave stick dus hij zou zonder problemen moeten werken. Als eerst moet je bepalen of je hem via de batterij gaat gebruiken of via de USB. Als je hem gebruikt met de batterij verwijder je eerst het klepje aan de achterkant van de sensor. Daarna verwijder je het lipje bij de batterij. Via de USB verwijder je eerst de batterij en stop je de bijgeleverde USB kabel in de aansluiting hiervoor. Vervolgens voorzie je hem van stroom. In beide gevallen zal de LED aan de voorkant van kleur veranderen.

Je kunt de Multisensor 6 toevoegen door naar Setup en hardware te gaan. Ik voeg hem via de Aeon Labs Z-Wave USB stick toe. Dus ik klik daar op setup. Vervolgens ga ik naar de rechterkant en klik in het menu op "include node secure". Daarna druk je het knop aan de binnenkant van de sensor in. De LED aan de voorkant zal gaan groen knipperen en hierna geel, om aan te geven dat het toevoegen is gelukt. 

Ik zie hem netjes verschijnen bij mijn apparaten. Er verschijnt een bewegingssensor, lux meter, temperatuurmeter en UV meter bij mij apparaten.

Via de configuratie zijn de parameters te beheren. Dit scheelt weer zoeken in de handleiding. 

Installatie schermen:

Configuratie:

Dashboard:

Voorbeeld scene:

In het onderstaande voorbeeld zet ik een lamp aan. Deze mag alleen aangaan als de sensor beweging detecteert en de LUX kleiner is dan 0.

Dit product is te koop voor:


€ 70
Kopen

Auteur:
Niels Laan

Oprichter van dit blog en passievolle domotica nerd. Alle artikelen van Niels

Nog meer van:

Bewegingsensoren