Onze sponsor:

Review:

20 november 2019 | Niels Laan | Aeotec, Bewegingsensoren

Aeotec Multisensor 6

Vera (Edge/Plus)

Deze sensor is al een tijdje op de markt dus het toevoegen aan deze controller zou niet al te veel problemen moeten geven. Deze sensor werkt via USB en via de meegeleverde batterij. Als eerste stap is het handig om te bepalen welke variant je gaat gebruiken. Als je de USB gaat gebruiken haal je het klepje aan de achterkant weg, verwijder je de batterij en sluit je het kabeltje aan en natuurlijk een USB adapter. Als je voor de batterij variant gaat dan haal je uiteraard ook het klepje los en verwijder je het lipje van de batterij.

Het LEDje aan de voorkant zal nu van kleur veranderen.

Log hierna in op de Vera en ga naar je apparaten toe. Klik vervolgens op "add new device" en zoek de Multisensor 6 op. Voor de verandering zie ik hem in het lijstje staan en start ik het toevoegen. Vervolgens druk ik op de sensor op het toevoegen knopje. De sensor werd direct gevonden en zie het LEDje aan de voorkant groen knipperen en vervolgens geel knipperen om aan te geven dat het toevoegen is gelukt.

Op het dashboard van de Vera zie ik inderdaad een bewegingssensor, lux meter, temperatuurmeter en UV meter. Helemaal compleet dus. Het valt mij wel op dat de beweging in eerste instantie niet geregistreerd worden. Dit kun je oplossen door van het knopje aan de achterkant van de sensor in te drukken. Je maakt hem daarmee namelijk wakker. Hierna komen de bewegingen wel binnen.

Installatie schermen:

Configuratie:

Apparaten:

Scene opties:

Voorbeeld scene:

We gebruiken in onderstaand voorbeeld zowel de bewegingssensor als de lux sensor van de Aeotec. We willen namelijk, als er beweging is en de lux lager dan 5 is, dat dan de lamp in de hal aangezet wordt.

Dit product is te koop voor:


€ 70
Kopen

Auteur:
Niels Laan

Oprichter van dit blog en passievolle domotica nerd. Alle artikelen van Niels

Nog meer van:

Bewegingsensoren