Onze sponsor:

Review:

15 januari 2023 | Niels Laan | Aqara, Bewegingsensoren

Aqara Motion Sensor P1

Review van de nieuwe bewegingsmelder van Aqara.

Gaaf om te zien dat fabrikanten hun producten blijven verbeteren, zo ook deze Aqara Motion Sensor P1. Zijn voorganger had wat beperkingen en werkte niet altijd even goed, dus een upgrade was wel nodig. We gaan hem natuurlijk uitgebreid bekijken en vergelijken hem met de oude versie.

Met deze bewegingsensor kun je, zoals de naam al doet vermoeden, beweging decteren. Zoals alle bewegingssensoren reageert hij op het temperatuurverschil tussen de omgeving en het object. Deze warmte is niet zichtbaar met het blote oog maar deze sensor kan het wel detecteren en zo kan hij dus zien dat er beweging is. Dat is bijvoorbeeld handig als je wilt dat er een lamp aangaat zodra je binnenkomt. Of als uitbreiding voor je alarmsysteem. 

Super klein en er is meer.

Deze sensor is de kleinste op de markt met zijn afmetingen van 4,2 x 3,30 cm (DxH). Hij heeft een cilindervorm en er wordt een klein beugeltje meegeleverd om hem op te hangen. Je kunt hem dus goed in een hoek hangen. Dit ophangen kan overigens ook zonder de beugel. Dit kan door een dubbelzijdige sticker aan de onderkant te plakken. Hierdoor kun je natuurlijk de sensor wel wat minder goed richten (ophangen in een hoek).

Als extra heeft hij ook een mogelijk om licht te meten. Dit is handig om bv bij een bepaalde lichtsterkte en beweging een lamp aan te zetten. Deze wordt ook vaker geupdate t.o.v. de oude versie.

Hij is te koop voor rond de 25,00 euro.

Zigbee 3.0

Deze motion sensor maakt gebruik van de nieuwe zigbee 3.0 protocol. De protocol kennen we vooral van verlichting van Philips HUE. De laatste jaren zie je steeds meer verschillende producten op de markt komen die niet zozeer met verlichting te maken hebben. Dit is natuurlijk heel fijn omdat er dan meer concurrentie komt voor andere protocollen en dit komt uiteindelijk de prijs te goede.

Door deze nieuw protocol heeft hij een verbeterde batterijduur van wel 5 jaar en je kunt de gevoeligheid van de sensor aanpassen. Dit laaste was niet mogelijk bij de oude versie, waardoor je nog weleens een foutmelding kreeg als bv je kat langs liep.

Wat krijg je:

- Sensor
- Ophangbeugel
- Chinese handleiding
- Dubbelzijdige sticker

Specificaties:

Protocol:   Zigbee 3.0
Functies   Bewegingsmelder en lux meter
Kleur:   Wit
Geschikt voor buiten:   Nee, maar beschut moet kunnen.
Voeding:   CR2450 batterij
EAN:   6970504215979
     
     
     
     

Uiterlijk:

Grootte:

Dit product is te koop voor:


€ 25
Kopen
;
;

Auteur:
Niels Laan

Oprichter van dit blog en passievolle domotica nerd. Alle artikelen van Niels

Gerelateerde artikelen

Nog meer van:

Bewegingsensoren