Onze sponsor:

Review:

20 augustus 2018 | Niels Laan | Xiaomi, Bewegingsensoren

Xiaomi Human Motion Sensor

Nadat we de wireless button van Xiaomi voorzien hebben van een review gaan we voor de Xiaomi Human Motion Sensor ook een review maken.


Lees verder hoe deze goedkope motion sensor bevalt.

Met deze Human Motion Sensor kun je, zoals de naam al doet vermoeden, beweging detecteren. Handig om te gebruiken om een lamp automatisch aan te laten zetten of je kunt hem gebruiken om bijvoorbeeld inbrekers te detecteren.

De communicatie met je controller werkt via de draadoze Zigbee protocol. Wil je meer weten over deze protocol? Dan kun je het beste dit artikel even lezen. 
Met zijn 3,00 x 3,00 x 3,30 cm is hij super klein. Hij heeft geen extra sensor ingebouwd zoals een lux- of temperatuur wat je bij andere sensoren wel ziet. Er is ook geen tamper/sabotage sensor aanwezig. Je kunt dus niet detecteren als eens inbreker sneaky hem van de muur afhaalt.

Deze sensor wordt gevoed door een CR2450 knoopcel batterij, er is geen mogelijkheid om hem te voorzien van een vaste voeding. Het ophangen gaat door de bijgeleverde sticker die je aan de onderkant kunt bevestigen. Dit maakt het goed richten van deze sensor wel wat lastig. Er is namelijk ook geen mogelijkheid om hem via een schroef vast te maken. Er bestaat overigens wel een variant met een extra beugel. Hierdoor wordt de sensor natuurlijk wel een stuk groter.

Hij is te koop tussen de €10,- en €15,-.

Wat krijg je:

- Xiaomi Human Motion Sensor
- Dubbelzijdige sticker
- CR2450 knoopcel batterij
- Handleiding (chinees)

Uiterlijk:

Grootte:

Installatie:

Wij zullen deze sensor op de volgende systemen installeren.

Domoticz
Xiaomi Gateway v2
Homey

Deze button kunnen ook nog op Smartthings en Home Assistant geïnstalleerd worden. Zodra wij deze voorzien hebben van een review komen deze ook aan de beurt.

Dit product is te koop voor:


€ 13
Kopen
;
;

Auteur:
Niels Laan

Oprichter van dit blog en passievolle domotica nerd. Alle artikelen van Niels

Gerelateerde artikelen

Nog meer van:

Bewegingsensoren
Hoi! Google en de EU vinden dat ik moet aangeven dat ik Cookies gebruik. Wij gaan ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Lees hier onze privacyverklaring.