Onze sponsor:

Review:

20 augustus 2018 | Niels Laan | Xiaomi, Bewegingsensoren

Xiaomi Human Motion Sensor

Conclusie:

Met deze sensor kun je bewegingen detecteren. Uniek is dat hij super klein is waardoor je hem bijna onopvallend in je huis kunt verwerken. Hij heeft geen extra toeters en bellen zoals een lux- of temperatuursensor. Er is dus ook geen tamper/sabotage sensor aanwezig. Hierdoor is hij voor een alarmsysteem iets minder geschikt. Nu is het wel zo door zijn formaat het vrij lastig is om hem van de muur af te krijgen zonder gedetecteerd te worden. Maar zoek je super veiligheid dan is deze sensor niet voor jouw.

Hij maakt gebruik van de Zigbee protocol en hierdoor is de ondersteuning bij de geteste controllers nog niet optimaal. Zo kon ik hem niet toevoegen op de Vera Plus of ZipaTile. De voeding geschied door een knoopcel en er is geen mogelijkheid om hem aan te sluiten op een vaste voeding.

Ander punt van aandacht is dat er geen configuratie mogelijkheden aanwezig zijn. Zo kun je bv niet de gevoeligheid instellen want best vervelend kan zijn als je katten hebt. Hij is te koop tussen de €10,- en €15,- .

Van deze sensor is ook nog een andere versie de Xiaomi Smart Home Aqara Human Motion Sensor. Deze heeft ook nog een ingebouwde lichtsensor. Uiteraard gaan we deze ook voorzien van een review.

Dus: Zoek je een bewegingsmelder zonder poespas en welke super klein is. Dan is de Xiaomi Human Motion Sensor je maatje.

Prijs
Formaat

Geen sabotage alarm
Geen configuratie mogelijkheden
Ophangen lastig (niet het geval bij de beugelvariant)

Getest met:
Homey, Firmware 1.5.12
ZipaTile, firmware 1.3.13e
Vera Plus, firmware 1.7.3532
Xiaomi Gateway,
Domoticz, firmware 4.9700

Dit product is te koop voor:


€ 13
Kopen
;
;

Auteur:
Niels Laan

Oprichter van dit blog en passievolle domotica nerd. Alle artikelen van Niels

Gerelateerde artikelen

Nog meer van:

Bewegingsensoren
Hoi! Google en de EU vinden dat ik moet aangeven dat ik Cookies gebruik. Wij gaan ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Lees hier onze privacyverklaring.