Onze sponsor:

Review:

Aqara Smart Plug - De beste smart plug?

Een review van de nieuwe Aqara Smart Plug voor Europa.

In de Aqara range was er nog geen goede tussenstekker beschikbaar voor de Europese markt. Hier heeft Aqara verandering in gebracht door de Smart Plug uit te brengen met een Europese schuko aansluiting. De Smart Home producten van Aqara zijn gunstig geprijsd. Ze zitten allemaal goed in elkaar en doen wat ze moeten doen. We hebben al wat producten voorzien van een review zoals de Aqara Motion Sensor. Deze was qua ondersteuning nog niet zo geweldig. We gaan kijken of dit bij deze tussenstekker anders is.

Deze tussenstekker heeft een maximale aan te sluiten vermogen van 10A (2.300W) wat voor de meeste toepassingen voldoende moet zijn. Als je er een wasmachine of droger op wilt aansluiten zouden we wel eerst even goed kijken wat het vermogen is. Want er zijn machines die meer dan 2.300W vragen.

Hij is plastic wit vormgegeven en heeft een rond uiterlijk. Hij is niet super klein met zijn 62*77,5 mm, doordat hij rond is valt de breedte wel mee, het is vooral de diepte die behoorlijk groot oogt. Er kunnen er wel 2 naast elkaar in een stopcontact.

Deze smart plug maakt gebruik van de nieuwe Zigbee 3.0 protocol voor de draadloze communicatie met je Smart Home hub. De protocol kennen we vooral van verlichting van Philips HUE. De laatste jaren zie je steeds meer verschillende producten op de markt komen die meer alleen met verlichting te maken hebben. Dit is natuurlijk heel fijn, omdat er dan meer concurrentie komt voor andere protocollen en dit komt uiteindelijk de prijs te goede.

Naast het op afstand aan- en uitkunnen  zetten, kan deze stekker de energie meten van het aangesloten apparaat. Je kunt het huidige verbruik en totaalverbruik in zien. Handig om sluipverbruikers te identificeren en uit te zetten.

Aan de bovenkant van de plug zit een aan- en uitschakelaar en aan de voorkant een LEDje die de status aan geeft. Hij heeft een overbelasting beveiliging en is voorzien van een randaarde.

Wat krijg je:

- Tussenstekker
- Handleiding (ook in het Engels)

Specificaties:

Maximale vermogen:   10A (2300W)
Afmetingen:   62x77,5mm
Overbelasting beveiliging:   Ja
Draadloze protocol:   Zigbee 3.0
     
     

Uiterlijk:

Grootte:

Dit product is te koop voor:


€ 27
Kopen
;
;

Auteur:
Niels Laan

Oprichter van dit blog en passievolle domotica nerd. Alle artikelen van Niels