Onze sponsor:

Review:

Aqara Smart Plug - De beste smart plug?

Installatie via de Homey:

De eerste controller waar we de Aqara mee gaan koppelen is de Homey. De Homey heeft een Zigbee chip ingebouwd dus het koppelen zou niet al te veel problemen moeten geven. We beginnen met het inloggen via de web-interface en naar onze apparaten te gaan. We klikken vervolgens op het plusje en drukken op 'nieuw apparaat toevoegen'. Nu zoeken we de Aqara op, je krijg dan 2 resultaten te zien. We moeten de Aqara & Xiaomi Zigbee hebben en dan de Aqara Smart Plug (EU).

Nu moeten we de plug in leerstand zetten door het knopje aan de zijkant 5 seconden lang ingedrukt te houden tot de LED rood wordt en hierna gaat knipperen. Na enkele seconden zien we hem verschijnen.

Werking:

Je krijgt een aan-/uitschakelaar en je kunt je totaal verbruik en huidige verbruik inzien. Als je de plug met de hand aan/uitzet wordt dit ook geüpdatet in de APP.

Flow opties:

Om een flow te maken krijg je de volgende opties tot je beschikking:

ALS:

 

EN:

DAN:

Flow voorbeeld:

Je kunt natuurlijk verschillende toepassingen verzinnen voor deze plug. Van het simpel aan- en uitzetten tot het bijhouden van de energie van een apparaat. Van deze laatste variant maken we een flow waarbij we een notificatie willen ontvangen als de wasmachine klaar is.

Hiervoor maken we 3 flows:

 

Flow 1 (Start):

Door te kijken naar het energieverbruik weten we dat de wasmachine gestart is. Dit is dus ook onze trigger. Bij de EN controleren we een variabel (deze kun je bovenin aanmaken) om te voorkomen dat deze regel continue draait.

ALS:

Flow 2 (klaar):

In de volgende flow controleren we of het energie verbruik onder een bepaalde waarde komt. Is dit het geval dan is de was waarschijnlijk klaar. Bij de EN controleren we weer op de variabelen om te kijken of de wasmachine echt gestart was.

Bij de ALS starten we de flow van de notificatie, om te voorkomen dat we valse meldingen krijgen starten we deze pas na 60 seconden. We gaan namelijk in de laatste flow nogmaals controleren of de wasmachine wel echt klaar is.

Flow 3 (notificatie):

Bij de trigger gebruiken we het kaartje "flow is gestart" om deze te starten. Vervolgens controleren we weer de variabelen en het energie verbruik. Als dit allemaal klopt sturen we een notificatie dat de was klaar is.

Dit product is te koop voor:


€ 27
Kopen
;
;

Auteur:
Niels Laan

Oprichter van dit blog en passievolle domotica nerd. Alle artikelen van Niels
Hoi! Google en de EU vinden dat ik moet aangeven dat ik Cookies gebruik. Wij gaan ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Lees hier onze privacyverklaring.