Onze sponsor:

Review:

Aqara Smart Plug - De beste smart plug?

Installatie via Home Assistant:

We gaan deze Aqara ook installeren met de gratis software van Home Assistant. Het leuke van dit systeem is dat je goedkoop je huis slim kunt maken. Je kunt HASS op verschillende hardware installeren, wij gebruiken een Raspberry pi 3. 

De tussenstekker werkt via de Zigbee 3.0 protocol, om deze werkend krijgen met Home Assistant heb je een gateway/controller nodig. Wij gaan hiervoor de Conbee 2 USB stick gebruiken. Volgens de database van Conbee zou deze plug zonder problemen moeten werken.

We moeten dus eerst deze stick installeren (mocht je dit nog niet gedaan hebben) op Home Assistent. Het is een kwestie van de stick in de PI te pluggen en dan naar de configuratie/integraties te gaan. Je ziet hem dan direct staan. Nu moet je nog wat stappen doorlopen en zal hij automatisch worden toegevoegd.

Nu kunnen we de plug gaan toevoegen door de Conbee hem te laten vinden. Om hem gevonden te krijgen gaan we naar de Conbee stick (bij je integraties) en klikken op apparaten. Nu stoppen we de tussenstekker in het stopcontact en klikken op "add device" om het zoeken te starten. 

De volgende stap is om het knopje 5 seconden ingedrukt tot de LED rood oplicht en gaat knipperen. Na enkele seconden zien we hem verschijnen.

 

Installatie schermen:

Werking:

 

Automation opties:

Je krijgt onderstaande opties tot je beschikking om een automation te maken:

Triggers:

Actions:

 

Voorbeeld automation:

We maken een automation waarbij 30 minuten voordat de zon onder gaat de plug aangezet wordt.

Dit product is te koop voor:


€ 27
Kopen
;
;

Auteur:
Niels Laan

Oprichter van dit blog en passievolle domotica nerd. Alle artikelen van Niels