Onze sponsor:

Review:

29 april 2020 | Niels Laan | Eco-DIM, Inbouwdimmers

Eco-DIM.07 - Zigbee

Installatie op de Vera Plus:

De volgende controller waar we de Eco-DIM op gaan installeren is de Vera. Deze heeft een Zigbee controller aan boord dus zou het probleemloos moeten werken.

De eerste stap is om de oude dimmer/schakelaar te verwijderen. Nouja, we zetten natuurlijk eerst de stroom uit. Als je dit hebt gedaan dan installeer je de dimmer volgens het bijgeleverde schema. Er wordt gebruik gemaakt van een 2 draden systeem, dus je hoeft geen extra draden te trekken. Monteer nog niet de afdekplaat en wacht even met het terug zetten van de stroom.

want nu gaan we daadwerkelijk de dimmer installeren op de Vera. Log in op de controller en ga naar je apparaten en klik vervolgens op "add device" en zoek op Eco dim. Deze werd niet gevonden maar we kunnen hem als "generic zigbee" proberen toe te voegen. Als we hier op geklikt hebben voorzie ik de dimmer van stroom en loop ik de stappen door. Als de LED blauw oplicht kun je 2x achter elkaar op de reset knop drukken aan de voorkant van de dimmer. Mocht de LED rood oplichten dan moet je hem even resetten. Dit doe je door reset knop 5 seconden ingedrukt te houden. Hierna druk je weer 2x op de reset knop om het toevoegen te starten. De LED zal nu niet meer knipperen maar een vaste blauwe kleur aannemen.

Hij werd gevonden door de Vera maar in eerste instantie zag ik alleen een aan/uit schakelaar en na een tijdje kreeg ik ook een dim mogelijkheid. Wat opvalt is dat het geheel soms wat traag reageert maar het commando uiteindelijk wel wordt doorgestuurd. 

Installatie schermen:

Dit product is te koop voor:


€ 100
Kopen

Auteur:
Niels Laan

Oprichter van dit blog en passievolle domotica nerd. Alle artikelen van Niels

Nog meer van:

Inbouwdimmers