Onze sponsor:

Review:

29 september 2020 | Niels Laan | Eco-DIM, Inbouwdimmers

Eco-DIM.10 - Smart LED Dimmer Module - Z-Wave

Installatie via Domotiz:

We gaan deze dimmer ook installeren op het open source systeem van Domoticz. Dit is een gratis software pakket welke samen werkt met de Aeotec USB Z-Wave stick. Domoticz maakt gebruik van de open Z-wave database om apparaten toe te voegen.

De eerste stap is om de stroom van je oude dimmer/schakelaar of te halen. Hierna haal je het geheel los en installeer je de Eco-DIM volgens het bijgeleverde schema. Je kunt hem 2 of 3 draads aansluiten (zonder en met blauwe draad). Wacht nog even met het erop zetten van de stroom en log eerst in op Domoticz.

Ga vervolgens naar je "setup", "hardware" en klik op setup van de Aeotec Stick. Klik vervolgens op "include node secure" er zal een pop-up komen dat je het toevoegen kunt starten. Na een tijdje wachten werd er niks gevonden dus ik druk 2x op het knopje aan de voorkant van de dimmer om het toevoegen handmatig te starten. Hij werd nu wel gevonden en ik zie hem bij mijn apparaten. Er zijn geen configuratie mogelijkheden aanwezig. Deze kun je natuurlijk wel handmatig invoeren.

Als ik de apparaten toegevoegd heb aan mijn dashboard zie ik een aan-/uitschakelaar en een dimmer. Ik heb ook Voltage, Watt, Ampere en kWh meter maar deze geven geen waardes door (blijven op 0 staan).

Als laatste schroeven we het geheel weer dicht en gaan we genieten van de draadloze besturing.

Installatie schermen:

Bediening:

Je krijgt een aan-/uitschakelaar en een dimmer. Tevens kun je het huidige en totaal stroom verbruik in zien. 

Voorbeeld event:

Als ik de Eco-DIM aanzet dan moet ook de lamp in de hal aan.

Dit product is te koop voor:


€ 65
Kopen
;
;

Auteur:
Niels Laan

Oprichter van dit blog en passievolle domotica nerd. Alle artikelen van Niels

Nog meer van:

Inbouwdimmers