Onze sponsor:

Review:

29 september 2020 | Niels Laan | Eco-DIM, Inbouwdimmers

Eco-DIM.10 - Smart LED Dimmer Module - Z-Wave

Installatie via de Homey:

De eerst smart home controller waar we de Eco-DIM op gaan testen is de Homey. Deze hub ondersteunt Z-wave dus toevoegen zou niet al te moeilijk moeten zijn.

We zorgen eerst dat we de stroom van de huidige wandschakelaar halen en hierna schroeven we hem los. Vervolgens sluiten we de Eco-DIM weer aan. Je kunt hiervoor het bijgeleverde schema gebruiken. Je kunt deze dimmer zowel 2 draads als 3 draads aansluiten. Dus zonder blauwe (N) draad of met. Je kunt het beste een pulsschakelaar gebruiken om hem te bedienen.

Nu starten we de Homey APP op en gaan naar onze apparaten en drukken op het plusje. De volgende stap is om de Eco-DIM op te zoeken. Helaas zie ik nog geen .10 versie maar deze 10 is de zelfde als 07 dus we proberen deze even.

Vervolgens wordt er gevraagd de dimmer te resetten, dit kun je doen door het knopje aan de voorkant van de dimmer 2x snel achter elkaar in te drukken. De LED zal gaan knipperen en vervolgens 10 sec. blauw worden.

Deze stap herhalen we dan nog 1x om hem echt toe te voegen. Hij werd netjes gevonden door de Homey en ik krijg een aan-/uitschakelaar, dimmer en ik zie het totaal verbruik en huidige verbruik.

Als laatste stap schroeven we de Eco-DIM weer vast en monteren de afdekplaat.

Installatie schermen:

Configuratie:

Bediening:

Je krijgt een aan-/uitschakelaar en een dimmer. Je kunt tevens het totaal verbruik inzien en het huidige verbruik.

Flow opties:

Om een flow te maken krijg je de volgende opties tot je beschikking:

ALS:

 

EN:

DAN:

Flow voorbeeld:

We willen dat als de zon ondergaat de dimmer aangezet wordt. Om te zorgen dat dit niet gebeurt als we niet thuis zijn, zetten we deze voorwaarden in de "en" kolom. Dit scheelt weer wat stroom.

Dit product is te koop voor:


€ 65
Kopen
;
;

Auteur:
Niels Laan

Oprichter van dit blog en passievolle domotica nerd. Alle artikelen van Niels

Nog meer van:

Inbouwdimmers