Onze sponsor:

Review:

03 juni 2021 | Niels Laan | Eco-DIM, Inbouwdimmers

Eco-DIM.10 - Smart LED Dimmer Module - Zigbee

Conclusie:

Met deze inbouwdimmer van Eco-DIM kun je op een onzichtbare manier je lamp slim maken. Je bouwt hem namelijk in achter je bestaande wandschakelaar.

Voordeel van dit systeem is dan je je oude lampen kunt blijven gebruiken en dat, als je de schakelaar uitzet, je deze status ook naar de smart home systeem wordt gestuurd.

Bij een slimme lamp haal je namelijk alleen de stroom eraf en is hij niet meer te bedienen via de APP. Dit kan soms voor een vervelende situatie zorgen.

Op de dimmer kunnen zowel gloeilampen, LED lampen als halogeen lampen worden aangesloten. Het maximale vermogen is 250W. Het aansluiten kan zowel met een 2 als 3 draadsysteem. Je hoeft dus geen extra draden te trekken met deze dimmer.

Waar je op moet letten bij het aansluiten is dat je een pulsdrukker met maakcontact nodig hebt, en geen aan/uitschakelaar. Ander aandachtspunt is de inbouwdiepte. Als je een wat dikke schakelaar hebt of een 40mm diepe inbouwdoos hebt kan het wat proppen worden.

 

Via module minimum en maximum dimniveau instelbaar
Zowel 2 als 3 draads aan te sluiten

Prijs
35mm inbouwdiepte

Getest met:
Homey, Firmware 4.2, APP: 1.3.3
ZipaTile, firmware 1.1.38
Fibaro HC2, firmware 4.170


Vera Plus, firmware 1.7.2414
Domoticz, firmware 4.10717
HASS, firmware 0.98.2

Dit product is te koop voor:


€ 50
Kopen
;
;

Auteur:
Niels Laan

Oprichter van dit blog en passievolle domotica nerd. Alle artikelen van Niels

Nog meer van:

Inbouwdimmers
Hoi! Google en de EU vinden dat ik moet aangeven dat ik Cookies gebruik. Wij gaan ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Lees hier onze privacyverklaring.