Onze sponsor:

Review:

03 juni 2021 | Niels Laan | Eco-DIM, Inbouwdimmers

Eco-DIM.10 - Smart LED Dimmer Module - Zigbee

We gaan deze slimme inbouwdimmer bekijken welke werkt met Zigbee.

We hebben al wat vaker modules van Eco-DIM voorzien van een review. Deze zijn altijd stabiel en goed gebouwd. We gaan nu de Smart LED Dimmer Module - Zigbee bekijken.

Eco-DIM is een van de Nederlandse fabrikanten van schakelmateriaal. Sinds een paar jaar maken zij ook slimme producten. Zo hebben ze draai inbouwdimmers in hun assortiment. 

Omdat men zag dat niet iedereen een draaidimmer wil, heeft men een module op de markt gebracht die werkt met een pulsdrukker. Je bouwt deze module achter deze schakelaar in. Hierdoor is hij uit het zicht en kun je je bestaande schakelmateriaal blijven gebruiken.

Het aansluiten van deze dimmer kan zowel met een 2 als 3 draadssysteem. Je hoeft dus geen extra draden te trekken bij deze module, dat scheelt weer.

Deze inbouwdimmer werkt via de Zigbee protocol, er is ook een Z-wave variant. Je kunt het verschil tussen Zigbee en Z-Wave hier lezen. De dimmer is 45,1x45,1x19,80 mm groot dit maakt hem niet de kleinste maar met een inbouwdoos van 50mm moet het passen.

Status wordt goed doorgegeven

Een voordeel van deze dimmer t.o.v. een slimme LED lamp is dat er altijd stroom op de lamp blijft. Als je dus de wandschakelaar uit zal hij de lamp uitzetten maar zal de lamp nog wel te bedienen zijn via de APP. Dit is bij alleen een slimme lamp niet geval en kan weleens voor vervelende situatie zorgen als je de lamp wilt aan doen via de APP.

Mocht je problemen hebben met het bereik van je Zigbee producten dan kan deze inbouwdimmer helpen om je bereik te vergroten. Hij is namelijk continue voorzien van stroom waardoor hij als een "repeater" kan werken.

Er kan maximaal 300w op aangesloten worden. Als je halogeen of een gloeilamp gebruikt. Bij een LED lamp kan er maximaal 250W worden aangesloten. 

Hij is te koop voor € 49,95 wat hem zeer gunstig geprijsd maakt. 

Wat krijg je:

- Module
- Handleiding (NL/UK/DE)
- Brugje 

Specificaties:

Protocol:   Zigbee
Maximaal vermogen:   250W LED
300W Gloeilamp
Bediening:   Pulsdrukker
Afmetingen:   45,1x45,1x19,80mm
Gewicht:   35,4g

Uiterlijk:

Grootte:

Wij zullen deze dimmer gaan installeren op de volgende controllers:

Homey by Athom
Zipato Zipabox
- Phlilps HUE
- Ikea Tradfri
- Trust Z1 Zigbee control station
- Vera Plus

Dit product is te koop voor:


€ 50
Kopen
;
;

Auteur:
Niels Laan

Oprichter van dit blog en passievolle domotica nerd. Alle artikelen van Niels

Nog meer van:

Inbouwdimmers