Onze sponsor:

Review:

03 juni 2021 | Niels Laan | Eco-DIM, Inbouwdimmers

Eco-DIM.10 - Smart LED Dimmer Module - Zigbee

Installatie op de Vera Plus:

De laatste controller waar we de Eco-DIM op gaan installeren is de Vera. De controller heeft een Zigbee controller aan boord dus toevoegen zou probleemloos moeten verlopen

De eerste stap is om de stroom van de oude dimmer/schakelaar te halen en hem te verwijderen.

Als je dit hebt gedaan dan installeer je de dimmer volgens het bijgeleverde schema. Er wordt gebruik gemaakt van een 2 of 3 draden systeem, dus je hoeft geen extra draden te trekken. Monteer hierna de schakelaar en schroef het geheel dicht en voorzie alles van stroom.

Log in op de controller en ga naar je apparaten en klik vervolgens op "add device" en zoek op Eco dim. Deze werd niet gevonden maar we kunnen hem als "generic Zigbee" proberen toe te voegen. Als we hier op geklikt hebben voorzie ik de dimmer van stroom en loop ik de stappen door. Als de LED blauw oplicht kun je 2x achter elkaar op de reset knop drukken aan de voorkant van de dimmer. Mocht de LED rood oplichten dan moet je hem even resetten. Dit doe je door reset knop 5 seconden ingedrukt te houden. Hierna druk je weer 2x op de reset knop om het toevoegen te starten. De LED zal nu niet meer knipperen maar een vaste blauwe kleur aannemen.

Hij werd gevonden door de Vera maar in eerste instantie zag ik alleen een aan/uit schakelaar en na een tijdje kreeg ik ook een dim mogelijkheid. Wat opvalt is dat het geheel soms wat traag reageert, maar het commando uiteindelijk wel wordt doorgestuurd. 

Installatie schermen:

Dit product is te koop voor:


€ 50
Kopen
;
;

Auteur:
Niels Laan

Oprichter van dit blog en passievolle domotica nerd. Alle artikelen van Niels

Nog meer van:

Inbouwdimmers