Onze sponsor:

Review:

Fibaro Keyfob

Fibaro staat er om bekend aparte en onderscheidende producten uit te brengen. Men maakt altijd net even iets anders of net iets beter dan andere fabrikanten. In het assortiment ontbrak nog een goede afstandsbediening. Dus heeft Fibaro deze gemaakt. We zullen hem gaan voorzien van een review.

De KeyFob van Fibaro is een afstandsbediening welke werkt via de Z-wave (plus) protocol. Je kunt hem gebruiken om een scene/regel draadloos op te starten. Zo zou je hem bijvoorbeeld kunnen gebruiken om je alarm aan- of uit te zetten of je garage deur openen.

Hij heeft 6 verschillende knoppen die allemaal een andere icoontje hebben. Volgens Fibaro is hij zo ontworpen dat hij goed in je hand ligt en je gemakkelijk bij de knoppen kunt. Hij ligt inderdaad ook lekker in de hand en de knoppen zijn gemakkelijk te bereiken en reageren goed. Hoewel ik dit nergens kan vinden op de Fibaro website, lijkt hij ook waterbestendig.

Deze afstandsbediening is zeer compact met zijn 70x38x17 mm (lxbxh). Er zit een kettinkje aan, met een ring, zodat je hem aan je sleutelbos kunt hangen. Hij is glad afgewerkt en voelt solide aan en wordt gevoed door 1 CCR2450 batterij. Volgens Fibaro moet deze 2 jaar meegaan.

Hij maakt gebruik van de Z-Wave plus protocol. Hierdoor krijg je:
- Een beter bereik
- Meer bandbreedte
- Verbeterde "healing" mogelijkheden
- Er is tevens een betere manier om een firmware upgrade uit te voeren
- Verbeterde beveiliging 

Een unieke feature van deze keyfob is dat hij te beveiligen is via een toegangscode (volgorde van knoppen indrukken). Dit is wel een fijne gedachte als je er je deur mee wilt kunnen openen. 

"Eindeloze mogelijkheden"

Zoals al vermeld heeft de keyfob 6 knoppen. Met deze 6 knoppen kun je 30 combinaties maken door hem: 1x, 2x of 3x achter elkaar in te drukken. Je kunt de knop ook vast houden om iets op te starten.

Hij is te koop voor € 49,95 via onze partner.

Wat krijg je:

- Fibaro KeyFob met sleutelhanger
- Batterij (CR2540)
- Handleiding (UK/ET/IT)

Uiterlijk:

Grootte:

Installatie:

Ik zal de installatie testen op de volgende controllers:

- Athom - Homey
- Fibaro - HC2
- Zipato - ZipaTile
- Vera Plus

Dit product is te koop voor:


€ 50
Kopen
;
;

Auteur:
Niels Laan

Oprichter van dit blog en passievolle domotica nerd. Alle artikelen van Niels
Hoi! Google en de EU vinden dat ik moet aangeven dat ik Cookies gebruik. Wij gaan ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Lees hier onze privacyverklaring.