Onze sponsor:

Review:

Fibaro Keyfob

Installatie via de Homey:

Het toevoegen van de KeyFob aan de Homey gaat door in te loggen op de Homey en naar het apparaten gedeelte te gaan. Vervolgens klik je op het + icoontje en zoek je de Fibaro KeyFob op. Hierna is het kwestie van de sticker van de batterij te verwijderen en 3x op een willekeurige knop te klikken. Hij zal hierna gevonden en toegevoegd worden aan de Homey. De LED zal wit pulseren tijdens het toevoegen en als het gelukt is zal hij groen oplichten. Zorg altijd dat je dicht in de buurt bent van de controller.

Het toevoegen ging niet helemaal zonder problemen. Ik moest een paar keer achter elkaar op de knop drukken om hem toegevoegd te krijgen. Uiteindelijk werd hij gevonden en zijn de verschillende configuratie mogelijkheden aanwezig.

Installatie schermen:

Configuratie:

Flow opties:

Via de flow editor kun je flows starten via de knoppen van de KeyFob. Ik zie netjes alle knoppen verschijnen en de opties om hem: 1, 2 of 3 in te drukken, hem langer ingedrukt te houden en langer ingedrukt gestopt.

Als je gebruik wilt maken van de 2 of 3 keer achter elkaar indrukken moet je wat wijzigen in de configuratie van de KeyFob. Dit kun je doen door naar je apparaten te gaan en op het icoontje van de sleutel te klikken bij de KeyFob. Vervolgens klik je op "knoppen instelling" en selecteer je welke optie je wilt. Let wel op dat hierdoor de KeyFob wat trager reageert.

Je kunt hier tevens ook de reeks regelen. Om de instellingen op te slaan moet je de KeyFob wakker maken. Volgens de handleiding moet je dan het rondje en de plus te gelijk ingedrukt houden. Helaas lukt het mij niet om de configuratie op te slaan. Dit lukte wel door het configuratie menu te gebruiken. Dit kun je doen door het rondje en minnetje tegelijk in te drukken en vervolgens op het driehoekje te klikken tot de LED groen wordt. Hierna druk je op het plusje.

Voorbeeld flow:

Je kunt natuurlijk allerlei zaken regelen met deze KeyFob. Zo kun je bv je alarm aan- of uitzetten, een lamp bedienen of je voordeur openen. 

Onderstaand is dus slechts een voorbeeld.

Extra beveiliging:

Je kunt deze KeyFob voorzien van een extra beveiliging. Dit kun je activeren door parameter 1 bij de configuratie een waarde in te voeren. Op de Fibaro website staat bij de handleiding een handig rekentooltje. Helaas werkt dit niet. Je kunt hier dus geen gebruik van maken. Ik heb dit vraagstuk bij Homey neergelegd en zij kwamen met de bevestiging dat dit helaas niet werkt. Dit vraagstuk ligt bij Fibaro maar ze hebben (ten tijde van dit artikel) nog geen reactie mogen ontvangen. 

Dit product is te koop voor:


€ 50
Kopen
;
;

Auteur:
Niels Laan

Oprichter van dit blog en passievolle domotica nerd. Alle artikelen van Niels