Onze sponsor:

Review:

28 juni 2022 | Niels Laan | Frient, Bewegingsensoren

Frient Motion Sensor Pro

Installatie via de Aeotec Smart Home Hub - Smartthings:

De volgende hub die ondersteund wordt is de hub van Aeotec. We gaan hem toevoegen door de APP te starten en naar onze apparaten te gaan. We drukken vervolgens op het plusje en zoeken in de lijst het merk Frient op. Nu moeten we de motion sensor selecteren. In de volgende stap wordt er gevraagd om het knopje 15 seconden ingedrukt te houden. In ons geval is dit niet nodig omdat we deze sensor voor de eerste keer toevoegen, wij hoeven dus alleen de batterijen erin te doen. 

We zien na een paar seconden wachten de LED knipperen en zien hem in de APP verschijnen. Het duurt even tot de beweging registreerd wordt. De temperatuur zien we wel direct.

Installatie schermen:

Werking:

Als er beweging wordt gedetecteerd zal hiervan een signaal worden gestuurd naar de hub. Na 4 minuten wordt er automatisch weer "geen beweging" gedetecteerd gestuurd (als er natuurlijk niks beweegt).

Het valt ons op dat we de lichtmeter niet zien verschijnen, de temperatuursensor is wel aanwezig, even als het batterijniveau. De temperatuursensor wordt na minimaal 1 minuut of maximaal 10 minuten automatisch geupdate als er een verandering is van 0,1 graden. 

 

Voorbeeld routine:

We maken een routine die gebruik maakt van de bewegingssensor en de lichtmeter. We zorgen dat als er beweging is, en de lichtmeter lager is dan 5 lux, de lamp aangezet mag worden. Hiermee voorkomen we dat over dag de lamp onnodig aan gaat.

Dit product is te koop voor:


£ 35
Kopen
;
;

Auteur:
Niels Laan

Oprichter van dit blog en passievolle domotica nerd. Alle artikelen van Niels

Gerelateerde artikelen

Nog meer van:

Bewegingsensoren
Hoi! Google en de EU vinden dat ik moet aangeven dat ik Cookies gebruik. Wij gaan ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Lees hier onze privacyverklaring.