Onze sponsor:

Review:

HANK Smart Plug - HAN-HKZW-SO05

Installatie via Domoticz:

Zoals gewoonlijk is de Domoticz als laatste aan de beurt. Om het toevoegen te starten ga je naar het menu item Setup en hierna naar Hardware vervolgens klik je op Setup. Aan de rechterkant vind je een menuutje waar je klikt op "include node secure". Om hem beveiligd toe te voegen hou je de knop aan de voorkant van de plug 3 seconden lang ingedrukt. De LED ring zal 3x groen gaan knipperen om aan te geven dat hij toevoegen is gelukt. Hij werd toegevoegd maar ik zie niet alle eindpunten juist staan. Op deze manier zal hij nooit gaat gaan werken. Ik probeer als laatste poging hem op de niet beveiligde manier toe te voegen. Dit kun je starten door de knop aan de voorkant 3x snel achter elkaar in te drukken. Hij werd weer gevonden en nu zie ik wel de juist eindpunten.

Bij de "Switch" en "Utility" zie ik een aan- en uit schakelaar, het huidige verbruik (W), het totaal verbruik (kWh), het voltage (V) en het aantal stroom (A). Er zijn configuratie mogelijkheden aanwezig. Helemaal compleet dus en nog belangrijker alles werkt ook zoals het hoort.

Installatie schermen:

Configuratie:

Dashboard:

Na de installatie werden de Voltage en Ampere waardes niet doorgestuurd. Dit komt omdat deze standaard niet worden doorgestuurd. Door een tijd in te vullen bij de configuratie werden ze wel getoond.

Event voorbeeld:

Ik wil graag dat mijn speakers aan gaan als de computer ook aangezet wordt. Ik gebruik hierbij het verbruik van de computer als start punt. Vervolgens zet ik hem ook weer uit als het verbruik onder een bepaald punt komt.

Dit product is te koop voor:


€ 42
Kopen
;
;

Auteur:
Niels Laan

Oprichter van dit blog en passievolle domotica nerd. Alle artikelen van Niels