Onze sponsor:

Review:

Heat-IT Z-Push Button 2

Naast dat je een lamp op afstand kunt bedienen via een APP of volledige automatisch is het soms wel fijn om de vertrouwde schakelaar te gebruiken. Dit kun je regelen met de HeatitT Z-Push button. Wij gaan hem voorzien van een review.

Er zijn verschillende oplossingen om een scene te kunnen maken om bv meerdere lampen te gelijk aan te zetten. Zo kun je dit automatisch regelen door een bewegingssensor of natuurlijk via je APP van je smart controller. Als je bv een inbouwschakelaar gebruikt zoals de Fibaro Dimmer 2 heeft deze vaak ook een optie om een extra wandschakelaar aan te sluiten. 

Als je deze niet hebt of niet genoeg ruimte in je inbouwdoos, dan heeft Heatit een mooi product hiervoor op de markt gebracht. Dit is namelijk een losstaande schakelaar die werkt via Z-wave. Deze kun je dus koppelen aan je domotica controller om bv een scene op te starten. Fijn is dat je geen technische kennis nodig hebt om hem in te bouwen. Hij werkt namelijk via een knoopcel batterij (CR2450). En hoeft dus niet aangesloten te worden op je vaste stroomnetwerk.

"Sluit mooi aan"

Wat vaak vervelend aan dit soort oplossingen is dat hij niet netjes aansluit op je bestaande schakelmateriaal. Je krijgt dan van die rare verschillen wat natuurlijk zonde is. Deze Heatit kun je in je bestaande schakelmateriaal plaatsen. Hierdoor krijg je een mooie uniforme uitstraling. Je kunt hem ook gewoon los ophangen omdat er ook een frame wordt meegeleverd. Het ophangen kan trouwens met het bijgeleverde dubbelzijdig tape of via 2 schroeven.

Aan de voorkant zit een ledje, welke oplicht als je de schakelaar bediend. Tevens wordt deze gebruikt voor het toevoegen. Later hier meer over.

Wat krijg je ?

- Achterplaat
- Afdekraam
- Z-Push button 2
- Handleiding
- Dubbelzijdig tape
- 2 schroeven
- CR 2450 batterij

Uiterlijk:

Grootte:

Concurrentie:

Veelgestelde vragen:

In welk schakelmateriaal is deze button in te bouwen?
Je kunt hem plaatsen in de standard Elko, Schneider Exxact en Gira System 55. Daarnaast kun je hem ook los plaatsen d.m.v. de bijgeleverde dubbelzijdige sticker of vastschroeven.

Hoe wordt deze button van stroom voorzien?
Via een knoopcel batterij (CR2450)

Welke klik mogelijkheden zijn er allemaal?
Je hebt 2 knoppen met de volgende acties:  1x lang ingedrukt houden en loslaten.

Direct koppelen Z-Wave apparaten:

Deze Z-Push button kan ook direct gekoppeld worden aan een andere Z-Wave apparaat. Hierdoor loopt de communicatie niet meer via de controller. Voordeel hiervan is dat de communicatie/reactie tijd veel sneller is. Nadeel is dat je geen uitgebreide regels kan maken. Je kun dit met de volgende stappen voor elkaar krijgen:

- Hou je knoppen (I) en (O) 3 seconde lang ingedrukt tot de LED oplicht
- Druk vervolgens binnen 7 seconde op de (I) knop
- Start binnen 10 sec. de toevoegen procedure bij je Z-Wave apparaat wat je wilt toevoegen
- Indien het gelukt is zal de LED 5x gaan knipperen op de button

Wij zullen deze button gaan installeren op de volgende controllers:

Homey by Athom
Zipato Zipatile
Fibaro Homecenter 2
Vera Plus
Domoticz (ism de Aeon Labs USB Z-Wave stick)
Home Asssitant (ism de Aeon Labs USB Z-Wave stick)

;
;

Auteur:
Niels Laan

Oprichter van dit blog en passievolle domotica nerd. Alle artikelen van Niels