Onze sponsor:

Review:

04 november 2022 | Niels Laan | Homewizard, Energiemeting

HomeWizard P1 - Energie besparen doe je zo

Installatie:

Allemaal leuk en aardig maar hoe installeer je nou deze P1 meter? Gelukkig is dit kinderlijk eenvoudig en iedereen moet hier wel uitkomen. Waar je even op moet letten is of de P1 meter een voeding nodig heeft. Dit is afhankelijk van de leeftijd van jouw slimme meter (SMR 5 of lager). Je kunt hierachter komen door de meter op te zoeken of de HomeWizard aan te sluiten. Als de LED dan WIT oplicht heeft hij voldoende stroom. Mocht er nou helemaal niks oplichten dan heeft hij geen stroom en kun je hem via een standaard microUSB adapter van stroom voorzien. 

De volgende stap is de HomeWizard APP te downloaden. Deze is er voor Android en iOS. Er zijn wat verschillende stappen o.a. dat je een account aan moet maken en je locatie van je huis moet opgeven. Als we dit allemaal doorlopen hebben komen we bij de installatie van de P1 meter.

Om hem toe te voegen moeten we van de P1 een WiFi hotspot maken zodat je met jouw telefoon een verbinding kan maken. Dit kan je doen door het knopje aan de voorkant ingedrukt te houden tot de LED blauw oplicht. Nu kunnen we ook verder naar de volgende stap. Zorg dat je van je eigen WiFi netwerk het wachtwoord weet. Deze moet je namelijk invoeren. Na enkele stappen hebben we verbinding en zien we de LED groen oplichten en kunnen we de gegevens inzien.

APP startscherm:

In de APP krijg je de volgende inzichten tot je beschikking:

Nu:
Hier kun realtime het huidige stroomverbruik en wat je terug levert (als je zonnepanelen hebt) inzien.

Dag/Week/Maand/Jaar:
Je stroom- en gasverbruik over langere periode

APP instelling:

Via het radar icoon rechtsboven krijg je de volgende opties te zien:

Grafieken:
Bij de grafieken heb je verschillende instellingen. Je kunt bv instellen wat het formaat van de grafieken is, of je de verschillende fases wilt zien en er is een export mogelijkheid. Hiervoor moet je wel een abbonnement af sluiten van 0,99 euro p/mnd.

EnergySaver:
Wij hebben van HomeWizard ook de energie plug gehad en zullen hiervan een aparte review maken. In dit onderdeel kun je namelijk geadvanceerde taken instellen. Zoals het automatisch uitzetten van apparaten als de zon ondergaat.

Tarieven:
Hier kun je de diverse tarieven instellen.

Mijn Huis:
In dit onderdeel maak je extra gebruikers aan en de je kunt de naam van je huis instellen.

Account:
Je account instellingen.

Notificaties:
Instellingen wanneer je een melding wilt ontvangen.

 

Energy+ Abonnement:

Bij deze P1 meter kun je een abbonement nemen. Deze kost 0,99 p/mnd. Met dit abbonnement krijg je extra functies tot je beschikking. Zoals:

- Je data wordt langer dan 12 maanden bewaard
- Je krijgt notificaties bij een opvallende afwijking in je verbruik
- Je krijgt een analyse van sluipverbruikers
- Je kunt de data exporteren naar excel (csv)
- Je krijgt inzicht in de individuele fase van je P1 meter. Hierdoor kun je per fase exact zien wat het verbruik is.
- Je krijgt "zonnetaken" hiermee kun je automatisch bij veel zonne opbrengste een schakelaar automatisch aan laten zien.

Deze functies zijn niet perse nodig voor een normaal gebruik maar kunnen je wel helpen voor een beter inzicht en om meer te besparen. Je kunt het maandelijk opzeggen dus 1 maandje proberen kan natuurlijk geen kwaad.

Dit product is te koop voor:


€ 30
Kopen
;
;

Auteur:
Niels Laan

Oprichter van dit blog en passievolle domotica nerd. Alle artikelen van Niels

Gerelateerde artikelen

Nog meer van:

Energiemeting
Hoi! Google en de EU vinden dat ik moet aangeven dat ik Cookies gebruik. Wij gaan ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Lees hier onze privacyverklaring.