Onze sponsor:

Review:

02 maart 2021 | Niels Laan | INNR, Slimme lampen

INNR Outdoor Smart Spot Colour

Een review van deze buitenspot van INNR.

We hebben weer wat producten van INNR binnen gekregen. Deze keer een spot, die je buiten kunt gebruiken. We gaan kijken of deze spot een aanvulling is op ons systeem.

INNR is een Nederlandse fabrikant van Smart Home producten. Ze richten zich vooral op verlichting, die gebruik maken van de Zigbee protocol. Door de ondersteuning van deze protocol zijn hun lampen ook te gebruiken op andere Smart Home hubs dan die van hun zelf.

Zo is er ondersteuning voor Philips HUE en de Homey. Later meer hierover.

Laten we weer even terug gaan naar de Spot. Deze buitenlamp is ideaal om een gedeelte van de tuin uit te lichten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een boom of een balkon. Deze spot heeft de mogelijkheid tot het maken van 16 miljoen kleuren. Dus jouw kleur zit er vast wel tussen. Er zijn 7 witte LED's en 7 gekleurde LED's aanwezig om dit voor elkaar te krijgen.

Hij heeft een vermogen van 4.5W wat gelijk staat aan 32W met een ouderwetse lamp. Er is een straalhoek van 45 graden wat niet een hele brede straal is maar juist goed om iets uit te lichten. De lamp is uiteraard aan/uit te zetten (wel zo handig) en er is een dimfunctie.

De spot is te koop voor 34,99 euro en de 3 pack voor 139,99 euro.

Hangen of staan

Deze spots kun je gemakkelijk ophangen doordat er een beugel aan de lamp vast zit. Door deze beugel kun je je lamp in alle richtingen draaien zodat je jouw object goed kunt uitlichten. Het is ook mogelijk om de bijgeleverde pin te gebruiken zodat je hem in de grond vast kunt zetten.

De lampen worden onderling aan elkaar verbonden door een slim systeem dat je goed waterdicht vast kunt draaien. De laatste lamp kun je op zo'n 9 meter vanaf het stopcontact neerzetten. Van de hoofdraad heb je ook nog 30 cm naar de paal, dus je kunt de hoofdkabel goed in de grond graven. Wel zo veilig, mocht je er trouwens toch nog een schep in zetten, dan sta je niet meteen onder stroom omdat de lampen 24V zijn.

Deze spot wordt in een set van 3 lampen geleverd of als losse lamp. Bij de set zit een transformer en het gedeelte voor de zigbee aansturing. Je kunt de spot dus niet los gebruiken.

Extra power:

Deze spot, of de set van 3, is natuurlijk leuk te combineren met de INNR Pedestal set. Zie hier een review van deze set. Als je deze set ook aansluit (en meer dan 5 lampen hebt), dan levert de transformator niet genoeg stroom. INNR heeft hiervoor de "Outdoor power supply - 48W" in hun assortiment. Als je deze gebruikt kun je alle lampen aan elkaar koppelen en met een controller bedienen en kun je maximaal 10 lampen aansluiten.

Wat krijg je spot:

- Handleiding
- Spot
- Pin (+verhoger)
- Schroef en plug
- Inbussleutel (2 maten)
- Kabel (2 meter)

Wat krijg je spot 3-pack:

- Handleiding
- 3x Spot
- Transformator
- Zigbee aansturing
- 3x Kabels
- Pin (+verhoger)
- Schroeven en pluggen
- Inbussleutel (2 maten)

Specificaties:

Hoeveelheid kleuren   16 miljoen
Kleuren temperatuur   1.800 - 6.500K
Light kwaliteit (CRI)   > 80
Lumen (per unit)   215 lm
Hoeveelheid leds (per unit)   7 witte led en 7 RGB
Levensverwaching   30.000 uur
Stroomverbruik (per unit)   4.5W
Protocol   Zigbee
IP rating   IP65
     

Uiterlijk:

Grootte:

Wij zullen deze spot gaan installeren op de volgende controllers:

INNR gateway
Homey by Athom
Philips HUE
Vera Plus
Ikea TradfriDit product is te koop voor:


Outdoor Smart Spot Colour Extension Pack
€ 40
Kopen
Outdoor Smart Spot Colour 3-pack
€ 140
Kopen
;
;

Auteur:
Niels Laan

Oprichter van dit blog en passievolle domotica nerd. Alle artikelen van Niels

Nog meer van:

Slimme lampen