Onze sponsor:

Review:

08 december 2020 | Niels Laan | INNR, Slimme lampen

INNR Smart Outdoor Pedestal Light Colour

Review van de slimme buiten verlichting van INNR.

We hebben eerder al eens producten van INNR beoordeeld, deze keer is de Smart Outdoor Pedastal Light Colour aan de beurt. Als ik de naam van dit product naar het Nederlands mag vertalen dan zijn dit "slimme buitenlampen die zijn verwerkt in een paal" en ohja, ze geven ook nog verschillende kleurtjes. We houden het dus maar bij de Engelse naam.

Het zijn kleine paaltjes waarin LED's zitten verwerkt. Met deze LED's kun je alle kleuren maken van de regenboog. Volgens INNR zelfs 16 miljoen verschillende kleuren. Dus jouw kleurtje zit er zeker tussen. De lampen hebben 7 witte LED's en 7 RGB LED's. Hierdoor kun je ook mooie warme of koude kleuren maken.

Er worden bij deze set 3 pilaren geleverd, welke 27 cm hoog zijn. Deze hoogte is precies mooi om je pad goed te verlichten. Dat verlichten gaat super goed want de lampen hebben 14,5W aan vermogen (per lamp). Dit staat gelijk aan 30W t.o.v. een ouderwetse gloeilamp. Het deel waar de LED's inzitten is trouwens 105mm hoog en hebben een straalhoek van 55 graden. De pilaren zijn mat zwart afgewerkt wat wel een luxe uitstraling geeft. 

Om de lampen goed in de grond te krijgen zit er een aan de onderkant een pin. Het geheel is natuurlijk goed wind en waterdicht (ip65). Let wel op dat de voeding spatwater dicht (ip44) zorg dat deze dus een beetje uit de elementen hangt.

Laat die smart home systemen maar komen

Deze lampen werken via de Zigbee protocol, dus in theorie kan hij met alle controllers werken die deze standaard ondersteunen. Wij gaan hem natuurlijk weer met wat verschillende testen.

De lampen worden onderling aan elkaar verbonden door een slim systeem dat je goed waterdicht kunt vast draaien. De laatste lamp kun je op zo'n 9 meter vanaf het stopcontact neerzetten. Van de hoofdraad heb je ook nog 30 cm naar de paal, dus je kunt de hoofdkabel goed in de grond graven. Wel zo veilig, mocht je trouwens toch nog een schep erin zetten dan sta je niet meteen onder stroom omdat de lampen 24V zijn.

Het systeem is zo gemaakt dat je vrij gemakkelijk ook nog andere lampen op de hoofddraad kunt aansluiten. Zoals bijvoorbeeld een spot.

Deze lampen zijn te koop voor € 159,99 wat ze zeer gunstig geprijsd maakt. Als ik dit namelijk vergelijk met de Philips HUE Calla sokkel (25 cm) dan zijn deze een stuk duurder met een prijs van € 285,85.

Wat krijg je:

- 3 pilaren/lampen
- Voeding (220V naar 24V)
- Controlbox (voor Zigbee gedeelte)

Specificaties:

Hoeveelheid kleuren   16 milijoen
Kleuren temperatuur   1.800 - 6.500K
Light kwaliteit (CRI)   > 80
Lumen (per unit)   215 lm
Hoeveelheid leds (per unit)   7+7 LED's (7 witte + 7 RGB)
Levensverwaching   30.000 uur
Stroomverbruik (per unit)   4.5W
Protocol   Zigbee
IP rating   IP65
     

Uiterlijk:

Grootte:

Wij zullen deze lampen gaan installeren op de volgende controllers:

- INNR gateway
Homey by Athom
Zipato Zipatile
- Philips HUE
- Vera Plus
- Ikea Tradfri

Dit product is te koop voor:


€ 160
Kopen
;
;

Auteur:
Niels Laan

Oprichter van dit blog en passievolle domotica nerd. Alle artikelen van Niels

Nog meer van:

Slimme lampen
Hoi! Google en de EU vinden dat ik moet aangeven dat ik Cookies gebruik. Wij gaan ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Lees hier onze privacyverklaring.