Onze sponsor:

Review:

18 november 2020 | Niels Laan | INNR, Tussenstekkers/Wall plugs

INNR Smart Plug - SP-220

We bekijken deze Zigbee tussen stekker van INNR.

We hebben op onze blog al vele tussen stekkers voorzien van een review. Vandaag hebben we er eentje van INNR en deze werkt via de Zigbee protocol. Tussen stekkers met dit protocol hebben we nog niet zoveel behandeld. Dit komt omdat deze markt zich eerst op verlichting richtte. Gelukkig zie je steeds meer andere producten met deze protocol. Waaronder dus tussen stekkers, maar ook bewegingsmelders en temperatuursensoren. Maar we draven een beetje door. Laten we teruggaan naar de INNR.

INNR is een Nederlandse fabrikant van Smart Home producten. Zij maken als sinds 2012 producten, dus je mag wel zeggen dat ze geen nieuwkomer meer zijn. Ze maken producten voor een gunstige prijs. Zeker als je deze vergelijkt met Philips HUE welke gauw toch een paar euro meer kosten.

Andere eigenschap van INNR is dat ze producten maken welke gemakkelijk te installeren zijn. Het leuke van de open Zigbee protocol is dat je de producten ook kunt gebruiken op andere controllers. We gaan er uiteraard weer een paar testen.

De tussen stekker heeft een maximaal aan te sluiten vermogen van 10A (2.300W) wat voor de meeste toepassingen voldoende is. INNR geeft wel aan dat je er beter geen wasmachine op aan te sluiten, dat is wel jammer.

Er zit een knopje aan de bovenkant om hem aan-/uitzetten. Hij is zeer compact met zijn 48x48mm, hierdoor passen er ook 2 naast elkaar, wel zo fijn. De plug heeft een mat witte uitstraling.

Meer dan alleen een plug

Met de SP-120 tussen stekker kun je ook het verbruik meten mits je een Smart Home systeem hebt die dit ondersteunt. Dit maakt hem wat unieke omdat er niet veel Zigbee producten zijn die dit doen. Je kunt het huidige verbruik en totaal verbruik inzien.

Hij is te koop € 24,99 wat hem gunstig geprijsd maakt. Een Philips HUE tussen stekker kost algauw € 27,50 en de Xiaomi tussen stekker kun je wel weer goedkoper vinden voor rond de 20 euro.

Wat krijg je:

- Tussen stekker
- Handleiding
- Catalogus

Specificaties:

Lengte   72mm
Breedte   48mm
Hoogte   48mm
Gewicht   67,5gr
Protocol   Zigbee 3.0
Maximale vermogen   10A

Uiterlijk:

Grootte:

Wij zullen deze Smart Plug gaan installeren op de volgende controllers:

Homey by Athom
Zipato Zipatile
- Philips HUE
- ZipaTile
- Vera Plus
- Ikea Tradfri

Dit product is te koop voor:


€ 25
Kopen

Auteur:
Niels Laan

Oprichter van dit blog en passievolle domotica nerd. Alle artikelen van Niels

Gerelateerde artikelen