Onze sponsor:

Review:

Osram smart + Plug

Alweer een tijdje geleden is Osram (bekend van de verlichting) gestart met domotica producten. Deze waren met name gericht op verlichting, maar ze zijn nu ook met andere producten gekomen. Zoals de Osram Plug welke wij binnen hebben hebben gekregen. We gaan deze natuurlijk weer voorzien van een review.

Met een slimme plug kun je eenvoudig op afstand een apparaat aan- of uitzetten. Zo ook met deze plug van Osram. Wat hem redelijk uniek maakt is dat hij via de Zigbee protocol werkt. Deze protocol wordt over het algemeen gebruikt bij verlichting zoals de Philips Hue en de Ikea TRÅDFRI. Wil je meer weten over Zigbee? Dat kun je hier vinden.

De plug is strak vormgegeven met een witte rand en een grijze binnenkant waar je de stekker in moet pluggen. Aan de bovenkant zit een knop om hem aan en uit te zetten. Deze licht ook op als je hem aanzet. Er kan maximaal 3690 W (16A) op worden aangesloten, wat behoorlijk veel is ten opzichte van andere tussen stekkers.
Hij is niet de kleinste met zijn 6,0 x 6,0 en 8,4 cm diep. Je kunt hem o.a. gebruiken samen met de Osram Lightify Gateway.

"Vriendjes met..."

Doordat hij van de Zigbee protocol gebruik maakt werkt hij samen met verschillende apparaten. Zo is hij te koppelen aan de Philips Hue Gateway, de Homey en Smartthings van Samsung. Met de eerste 2 zullen wij hem testen.

Hij is te koop voor € 29,90 via onze partner.

Wat krijg je:

- Osram Plug
- Handleiding

Uiterlijk:

Grootte:

We gaan hem met de volgende controllers testen:

- Philips Hue
- Homey by Athom

Dit product is te koop voor:


€ 30
Kopen
;
;

Auteur:
Niels Laan

Oprichter van dit blog en passievolle domotica nerd. Alle artikelen van Niels