Onze sponsor:

Review:

Osram smart + Plug

Installatie op de Homey:

Het leuke van de Homey is natuurlijk dat je zowel Z-Wave als Zigbee apparaten kunt installeren. Als je al Zigbee producten hebt die voorzien zijn van een batterij (zoals de Xiaomi motion sensor) dan kun door middel van deze plug je netwerk verlengen. Deze plug zal namelijk dan als repeater gaan functioneren.

Weer terug naar het toevoegen. Je kunt dit starten door je telefoon te pakken en de APP op te starten. Vervolgens ga je naar je apparaten en druk je op het plusje. Je zoekt vervolgens de Osram plug op. Selecteer hierna Osram Lightify en vervolgens de plug. De Homey zal een APP gaan installeren (mocht je deze nog niet hebben). Hierna is het zaak om de plus in de leermodus te zetten. Dit kun je doen door hem even aan en uit te zetten via het knopje aan de bovenkant. Als dit niet werkt zet hem dan even 6x aan en uit achter elkaar, de plug wordt dan namelijk gereset.

Hier werd hij netjes toegevoegd en kan ik hem aan- en uitzetten via de APP. Als ik hem via het knopje aan de bovenkant aan/uitzet dan reageert de APP ook hierop. Alles lijkt dus te werken zoals het hoort.

Installatie schermen:

Configuratie:

Apparaten:

Flow opties:

ALS:

EN:

DAN:

Voorbeeld Flow:

Met deze plug kun je natuurlijk prima regelen om op een vast tijdstip een lamp aan te zetten of als het na zonsondergang is. In ons voorbeeld zetten wij de plug aan en hierna ook meteen de Ikea trafdid lamp.

Dit product is te koop voor:


€ 30
Kopen
;
;

Auteur:
Niels Laan

Oprichter van dit blog en passievolle domotica nerd. Alle artikelen van Niels