Onze sponsor:

Review:

14 februari 2021 | Niels Laan | Neo Coolcam, Bewegingsensoren

Neo CoolCam Motion Sensor v3

Installatie via de Hass

Je kunt het toevoegen starten door naar de configuratie te gaan en hierna op Z-Wave te klikken. Vervolgens klik je op "add node secure" om het toevoegen te starten. HASS geeft een zeer korte melding dat het toevoegen is gestart. Hierna moet je zorgen dat ook op de sensor het toevoegen modus wordt gestart. Dit kun je doen door 3x het "B" knopje op de module snel achter in te drukken. Verwijder hiervoor eerst de achterkant en vervolgens het lipje bij de batterij.

Als ik na enkele seconden kijk zie ik bij mijn apparaten een bewegings-, temperatuur- en luxsensor. Helemaal compleet dus en hij werkt ook als ik mijn hand voor de sensor hou. Ik zie ook de parameters netjes verschijnen. Hiermee kun je een aantal zaken op de module zelf regelen. Handig dat dit er allemaal in staat. 

Installatie schermen:

Bediening:

Bij beweging zal de sensor een status doorgeven aan de controller en de LED van de sensor zal rood oplichten. We krijgen ook een lichtmeting en temperatuurmeting. Je kunt bij de configuratie bepalen hoe vaak deze binnen komt.

Voorbeeld flow:

We maken als scene: als er beweging is, en de lux-waarde is lager dan 5, dat dan de lamp aangezet mag worden.

Dit product is te koop voor:


€ 20
Kopen
;
;

Auteur:
Niels Laan

Oprichter van dit blog en passievolle domotica nerd. Alle artikelen van Niels

Nog meer van:

Bewegingsensoren