Onze sponsor:

Review:

14 februari 2021 | Niels Laan | Neo Coolcam, Bewegingsensoren

Neo CoolCam Motion Sensor v3

Installatie via de Homey:

We gaan deze bewegingsmelder als eerste installeren op de Homey door de APP op te starten. Je gaat vervolgens naar de apparaten en klikt op de (+). Hierna moet je Neo CoolCam APP installeren, als je dit nog niet gedaan hebt. Vervolgens zoeken we de motion sensor op, hierbij even opletten dat je de v3 pakt. De controller zal nu in de leerstand gezet worden. Daarna is het een kwestie van de motion sensor open te draaien en het beveiligingslipje bij de batterij te verwijderen. Nu drukken we 3x op het knopje aan de binnenkant. De LED zal 5x rood knipperen en ik zie in de Homey ook dat hij gereset wordt. Nu kunnen we hem echt toevoegen door nogmaals 3x op het knopje te drukken.

Hierna werd hij gevonden en geïnstalleerd. Je krijgt een beweging-, temperatuur- en lichtsensor te zien op het apparatenscherm. Via de configuratie zijn de parameters te beheren. Dit scheelt weer zoeken in de handleiding. Helemaal compleet dus.

Installatie schermen:

Configuratie:

Werking:

We krijgen, naast de bewegingssensor, ook een temperatuur- en luxsensor. Bij beweging zal de LED rood oplichten en we zien natuurlijk dat de sensor in de Homey op beweging word gezet.

Flow opties:

Om een flow te maken krijg je de volgende opties tot je beschikking:

ALS:

 

EN:

Flow voorbeeld:

We maken een flow waarbij we de ingebouwde luxsensor gaan gebruiken. We zorgen dat als er beweging is en de lux-waarde lager is dan 5, dat dan een lamp wordt aangezet.

Dit product is te koop voor:


€ 20
Kopen
;
;

Auteur:
Niels Laan

Oprichter van dit blog en passievolle domotica nerd. Alle artikelen van Niels

Nog meer van:

Bewegingsensoren