Onze sponsor:

Review:

14 februari 2021 | Niels Laan | Neo Coolcam, Bewegingsensoren

Neo CoolCam Motion Sensor v3

Installatie via de Zipato (ZipaTile/ZipaBox):

De sensor toevoegen aan de ZipaTile gaat door in te loggen en naar apparatenbeheer te gaan. Vervolgens op de toevoegen knop te klikken en de sensor te voorzien van stroom door het lipje bij de batterij te verwijderen. Hierna moet je 3x op de toevoegen knop drukken aan de binnenkant van de sensor drukken om hem eerst te verwijderen. Hierna nogmaals 3x op de toevoegen knop klikken om hem weer toe te kunnen voegen. De LED zal 5x rood oplichten om aan te geven dat het gelukt is.

Hij wordt succesvol toegevoegd en ik zie een bewegingssensor en temperatuursensor. Ik mis dus de LUX sensor wat jammer is. Ik kan hem wel gebruiken in de rule creator.

Installatie schermen:

Configuratie:

Werking:

We krijgen naast de bewegingssensor ook een temperatuursensor. Bij beweging zal de LED rood oplichten en we zijn natuurlijk dat de sensor in de Homey op beweging word gezet.

Rule creator opties:

Actions:

Meters:

Voorbeeld rule:

We gaan gebruik maken van de ingebouwde luxmeter om te bepalen of een lamp aan mag. We gebruiken de motionsensor als trigger en de LUX als 2de voorwaarde. De regel mag namelijk alleen starten als deze lager is dan 5 LUX. Als actie zetten we vervolgens de lamp aan.

Dit product is te koop voor:


€ 20
Kopen
;
;

Auteur:
Niels Laan

Oprichter van dit blog en passievolle domotica nerd. Alle artikelen van Niels

Nog meer van:

Bewegingsensoren
Hoi! Google en de EU vinden dat ik moet aangeven dat ik Cookies gebruik. Wij gaan ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Lees hier onze privacyverklaring.