Onze sponsor:

Review:

21 oktober 2018 | Niels Laan | Nest, Deurbellen

Nest Hello

Nadat we van de RING en Skybell al een review hebben gemaakt is het nu de beurt aan de op drie na grootste fabrikant van slimme deurbellen: de Nest Hello. We gaan uiteraard alle mogelijkheden bekijken.

Zou het niet handig zijn als je postbode te woord kan staan als hij voor je dichte deur staat? Hiervoor is een slimme bel een goede oplossing. Met deze bel kun je zien wie er aan de deur staat via een camera. Via de ingebouwde speaker kun je horen wat diegene zegt en je kunt terug praten via de microfoon.

Nooit meer iemand missen

Door de ingebouwde HDR en nachtvisie camera heb je altijd scherpbeeld, zelfs als het buiten donker is. De camera heeft een resolutie van 3-megapixel en zelfs een 8x digitale zoom. Video wordt opgenomen in HD UXGA 1600 x 1200 kwaliteit, tot 30 frames/sec. De oplettende lezer ziet dat de beeldverhouding 4/3 is  ipv de 16/9 verhouding. Nest heeft dit gedaan om de persoon die voor de deur staat goed in beeld te krijgen.

Als we het toch over de camera hebben dan is het goed om te melden dat hij een 160 ° kijkhoek heeft. Je ziet hierdoor niet alleen de persoon maar ook een groot deel van de omgeving. De beelden worden beveiligd opgeslagen in de cloud van Nest. Er is geen mogelijkheid om de beelden ergens anders op te slaan, zoals bv je lokale NAS. Als je een abonnement hebt kun je wel beelden deleten en lokaal opslaan. De camera neemt alleen op als er beweging is, maar kan ook de hele dag opnemen. Hier later meer over. 

Zegt ook hallo als je er niet bent

Unieke feature van deze slimme deurbel is dat hij vooraf ingesproken berichten kan afspelen. De berichten kun je via een klik in de APP  laten starten. Dit is erg fijn omdat je soms niet in staat bent om de oproep te beantwoorden. Als een bezoeker de deurbel indrukt dan gaat naast je normale gong, ook een beltoon bij de Hello af. 

De deurbel heeft een compact formaat van 4,3 cm x 11,7 cm x 2,6 cm en heeft een glimmend uiterlijk. Rond de bel zit een LED ring die oplicht als je de deurbel indrukt. Deze ring geeft tevens de status aan. Hij is uiteraard weerbestendig door zijn IPX4 bescherming.

Nestware:

Om de volledige functionaliteiten van de bel te kunnen gebruiken en je beelden continue te kunnen opnemen (en terugkijken). Heb je een abonnementen nodig. Deze zitten als volgt in elkaar:

Gratis
3 uur momentopname en meldingen
€ 0,00 p/mnd

5 DAGEN
5 dagen momentopname
Intelligente meldingen
Clip en time lapses
Activiteitszones
€ 5,00 p/mnd

10 DAGEN
10 dagen momentopname
Intelligente meldingen
Clip en time lapses
Activiteitszones
€ 10,00 p/mnd

30 DAGEN
30 dagen momentopname
Intelligente meldingen
Clip en time lapses
Activiteitszones
€ 30,00 p/mnd

Om dus de volledige functionaliteit van deze camera te gebruiken zal je een abonnement nodig hebben. Iets om rekening mee te houden.

Mag dit allemaal wel?

Grootste bewaar hierbij is dat er 24 uur en 7 dagen per week wordt opgenomen en dat je personen kunt koppelen aan een naam. Heb je geen zin in gezeur dan zou je ook geen Nest abonnement kunnen nemen. Dan hou je even goed de mogelijkheid om live te zien wat erin je straat gebeurd en kun je een oproep beantwoorden maar wordt er niet continue opgenomen.De vraag die bij mij meteen op kwam is of je wel zomaar 24/7 de hele straat mag filmen. Na wat zoekwerk kwam ik tot de conclusie dat dit eigenlijk niet mag. Je mag wel je straat filmen maar alleen als dit functioneel is. Zoals bv om je eigendommen te beveiligen. Daarnaast moet je kenbaar maken dat d gene die aanbelt gefilmd wordt. Nog sterker: de persoon moet vooraf toestemming geven. Iets wat natuurlijk vrij lastig te regelen is. Volgens de wet is deze deurbel eigenlijk illegaal. 

Wat krijg je:

  • Nest deurbel
  • Wig van 15°
  • Steenboor
  • Raamsticker
  • Montagesteun
  • Verlengdraden
  • Pinnetje om de bel los te halen
  • Pluggen
  • Schroeven
  • Startershandleiding

Hij is te koop voor € 279,00 wat hem dezelfde prijs maakt als de concurrent RING.

Uiterlijk:

Grootte:

Concurrentie

Als ik de Hello vergelijk met de RING en Skybell dan valt vooral dat de beeld kwaliteit en kijkhoek van de Hello zeer goed is. Niet dat het beeld van de RING/Skybell slecht is maar de Nest is net even wat scherper en heldere. Voordeel van de RING is dat deze op 12V werkt wat toch een wat meer gangbare voltage is zodat je niet je bel en gong hoeft te vervangen. De RING heeft daarnaast ook een mogelijkheid om een draadloze gong aan te sluiten. Dit hebben de Nest en Skybell niet. De Skybell heeft geen abonnement nodig om volledig te kunnen werken. Dit hebben de RING en Hello wel nodig. Waarbij de RING iets goedkoper is. 

Als laatste verschil is dat de RING geheel draadloos kan werken omdat deze een batterij heeft ingebouwd.

Dit product is te koop voor:


€ 289
Kopen
;
;

Auteur:
Niels Laan

Oprichter van dit blog en passievolle domotica nerd. Alle artikelen van Niels

Nog meer van:

Deurbellen