Onze sponsor:

Review:

14 december 2022 | Niels Laan | SMPL, Scherm/Display

SMPL mini display - Het ultieme scherm?

Je huis creëert veel data, met deze SMPL heb je een oplossing om dit te laten zien. 

Voor het tonen van data vanuit je Smart Home controller, zoals temperatuur en statussen van apparaten, zijn er verschillende oplossingen op de markt. Maar in combinatie met de Homey is dit een wat lastiger verhaal. Je kunt een tablet kopen en Home Assistant hieraan koppelen. Vervolgens communiceert die met de Homey om de waardes op te halen. Dit is best een omslachtige manier en vereist weer extra hardware en configuratie. Niet voor iedereen weggelegd.

Je zou ook de dashboard (web UI) van de Homey kunnen opvragen in een browser op je tablet. Dit werkt prima maar hier zitten ook wat nadelen aan. Zo zijn de waardes wat klein en niet zo goed te configureren.

Martin Rasmussen zag dit probleem en heeft een simpele, elegante en compacte oplossing bedacht. De SMPL mini display. Hij heeft dit product samen ontwikkelt met EKTOS en TECHTO. Zij hebben de elektronica ontwikkeld. Om de koppeling te maken met de Homey heeft Leendert de Kok (Koktail) geholpen. De Homey heeft namelijk een APP nodig om te werken. Leendert de Kok heeft ook de APP's gemaakt voor Beacon, Xiaomi mi flora en Sureflap. Hij weet dus waar hij mee bezig is.

Nog interessant om te melden is dat Martin en Ektos werken vanuit Denemarken en Oekraïne. 

Geen draden:
Een scherm met een draadje willen we natuurlijk niet. Dit scherm kan draadloos communiceren via de Zigbee protocol. Hierdoor kun je hem perfect koppelen aan de Homey. De voeding gaat door middel van twee CR2450 batterij. SMPL geeft aan dat deze tussen de 1 a 3 maanden mee moeten gaan. Doordat hij volledig draadloos is ben je niet beperkt in waar je hem installeert. Je kunt hem zowel horizontaal als verticaal plaatsen.

Compact en klein:
De SMPL hangt aan een beugel en is 86mm x 50mm en maar 14 mm dik. Het is gemaakt van wit kunststof en voelt stevig aan.

Gemakkelijk af te lezen display:
Het beeldscherm heeft een resolutie van 264x176 pixels en werkt met een e-inkt beeldscherm. Hierdoor is hij goed te lezen in de zon en ook in de avond. Een ander voordeel is dat hij weinig energie verbruikt.

Wat kun je allemaal laten zien op dit scherm?

Verlichting:
Aan/uit status, dim waarde, kleur en saturation

Security:
Alarm, open/dicht, beweging, slot

Verwarming:
Target temperatuur, huidige temperatuur en modus

Weer
Temperatuur, wind, regen, lux waarde, uv waarde en luchtvochtigheid

Klimaat:
Temperatuur, luchtvochtigheid, co2, tvoc, ppm, lux waarde, druk en geluid

Energie:
Stroom en kosten

AV:
Afspelen, volume, kanaal, album en track 

Om dit allemaal werkend te krijgen heb je een Homey nodig. Met de Homey kun je eenvoudig je slimme apparaten (meer dan 50.000) bedienen in huis. Zo kun je met de APP op je telefoon je lampen aan/uitzetten, je verwarming regelen, je energieverbruik in de gaten houden en nog veel meer. De mogelijkheden zijn oneindig. Via de Homey kun je zelfs je oude infrarood afstandbediening bedienen. 

De Homey kan ook zelf dingen regelen. Dit kan met de flow editor. Zo kun je bv als het donker wordt automatisch een lamp laten aanzetten of als je naar bed gaat de boel automatisch laten uitzetten.

De Smart Home hub is te koop vanaf €399,00 en je kunt hier een review van deze controller lezen.

Dit scherm is te koop voor €125,00 via deze website. Dit klinkt als een hoop geld dus we gaan kijken in deze review of dit het geld waar is. Lees hier verder voor de installatie of skip meteen naar de conclusie.

Wat krijg je:

- Scherm
- Ophangbeugel (staat niet op foto)
- 2x CR2450 batterij

Specificaties:

Beeldscherm: E-ink, 264x176 pixels
Afmetingen:  86mm x 50mm x14 mm
Voeding: 2x CR2042

Uiterlijk:

Grootte:

We gaan dit scherm natuurlijk installeren op de Homey, lees hier verder.

Dit product is te koop voor:


€ 125
Kopen
;
;

Auteur:
Niels Laan

Oprichter van dit blog en passievolle domotica nerd. Alle artikelen van Niels

Gerelateerde artikelen

Nog meer van:

Scherm/Display