Onze sponsor:

Review:

14 december 2022 | Niels Laan | SMPL, Scherm/Display

SMPL mini display - Het ultieme scherm?

Conclusie:

Met de SMPL krijg je een display in handen waar je op een mooie manier statussen en waardes van apparaten (die op de Homey zijn aangesloten) kunt laten zien.

Zo hebben we bv een weerstation en om te kijken hoe koud het is moeten we de APP opstarten. Dit is wat omslachtig en met dit display kun je het direct zien. Je kunt in totaal 4 verschillende waardes tonen. Dit kunnen bv temperaturen zijn, of een apparaat aan- of uitstaat, of de auto aan het opladen is (een variabel) en wat het energieverbruik is in huis. Hiervoor heb je natuurlijk wel een apparaat nodig welke deze waardes ophaalt. Het is dus niet zo dat er allemaal sensoren in deze SMPL zitten ingebouwd.

De waardes worden automatisch na 1 minuut opgehaald en je kunt zien of een waarde meer, gelijk of minder is geworden.

Het geheel zit goed in elkaar en met de bijgeleverde beugel kun je hem gemakkelijk aan de muur hangen. Ook als je hem neerzet heeft hij een kleine hoek waardoor het aflezen goed gaat. Dit aflezen is overigens zeer goed te noemen want vanuit elke hoek zijn de getallen prima te lezen.

Het scherm maakt gebruikt van E-inkt waardoor je met 2 CR2042 batterijen zeer lang kunt mee gaan. Je kunt hem zowel verticaal als horizontaal gebruiken en de achtergrond wit of zwart maken.

Wat vinden we nou van dit product? Toen we hem binnen kregen hadden we nog niet direct een toepassing, maar na een tijd vonden we wel wat handig waardes die we wilden kunnen aflezen. Zoals of de auto klaar is met opladen en we vonden het wel grappig om te zien wat de opbrengsten zijn van de zonnepanelen.

Jammer is dat het scherm vrij klein is. Hierdoor kun je ook maar 4 waardes laten zien, dat is wel een beetje weinig. Nu kun je nog wel met 4 leven maar het zou mooier zijn als je met een knopje of swipe ook nog meer waardes kunt tonen.

Dan komen we bij de prijs van 125 euro. Dat vinden wij wel een brug te ver. Voor dit geld kun je ook een tablet kopen, met een groter scherm en meer mogelijkheden. Je moet dan wel gebruik maken van de Homey Dashboard/Web UI of via Home Assistant een eigen scherm maken. Deze hebben ook wel wat nadelen en vereisen wat configuratie.

Goed af te lezen (vanuit elke hoek)
Staand en liggend te gebruiken

Prijs van 125 euro
Wat klein

Getest met:
Homey, Firmware 4.2, APP: 1.3.3
smpl APP: 2.1.16

Dit product is te koop voor:


€ 125
Kopen
;
;

Auteur:
Niels Laan

Oprichter van dit blog en passievolle domotica nerd. Alle artikelen van Niels

Gerelateerde artikelen

Nog meer van:

Scherm/Display