Onze sponsor:

Review:

Xiaomi Aqara Wireless Mini Switch

Voor de verandering weer eens een Zigbee product welke wij gaan voorzien van een review. Deze keer de Wireless Mini Switch van Xiaomi. Dit is een draadloze knop.

Met deze draadloze schakelaar kun je op afstand een lamp aan- of uitzetten. Je kunt er natuurlijk ook een scene of flow mee opstarten om tegelijk al je lampen in je woonkamer aan te zetten. Hij heeft in totaal 4 schakel mogelijkheden. Je kunt hem namelijk 1x indrukken, 2x indrukken, lang vasthouden en loslaten. 

Hij is wit vankleur en 45x45x12mm groot en aan de bovenkant zit een knop. Aan de zijkant zit ook een knopje om hem toe te voegen aan de controller. Later meer hierover. Er zit ook nog een LEDje aan de bovenkant welke gebruikt wordt voor het toevoegen. Helaas zie je geen status na een klik op de knop. Dit is jammer omdat dit toch nog even een extra bevestiging geeft dat je de knop hebt ingedrukt.

Hij werkt via de draadloze Zigbee protocol. Kijk dus goed of je controller dit ondersteund. Hij wordt gevoed door een CR2032, dit is een veel gebruikte batterij dus goed verkrijgbaar. De batterij moet volgens Xiaomi 2 jaar meegaan.

Hij is te koop voor € 17,95 via onze partner of voor € 7,99 als je hem uit China haalt .

Wat krijg je:

- Button
- Handleiding
- Knoopcelbatterij CR2032

Uiterlijk:

Grootte:

Installatie:

Wij zullen deze sensor op de volgende systemen installeren:

Domoticz
Xiaomi Gateway v2
Homey
- Home assistant

Deze sensor kan ook nog op Smartthings geïnstalleerd worden. Zodra wij deze voorzien hebben van een review, komt deze ook aan de beurt. Ik heb deze remote ook op de ZipaTile en Vera geïnstalleerd maar helaas werkt hij hier niet.

Dit product is te koop voor:


€ 18
Kopen
€ 12
Kopen
;
;

Auteur:
Niels Laan

Oprichter van dit blog en passievolle domotica nerd. Alle artikelen van Niels
Hoi! Google en de EU vinden dat ik moet aangeven dat ik Cookies gebruik. Wij gaan ervan uit dat je hiermee akkoord bent. Lees hier onze privacyverklaring.