Onze sponsor:

Xiaomi Aqara Wireless Mini Switch

Conclusie:

Deze knop kun je gebruiken om op een gemakkelijk manier een scene of flow te starten. Zo kun je met 1 druk al je lampen aan- of uitzetten in je woonkamer. Hij is met zijn formaat van 45x45x12mm niet heel erg klein. Zijn broertje is wat dat betreft net wat slanker. Hij is gemaakt van wit kunststof. Bij het indrukken van de knop lijkt het net of de knop een beetje blijft hangen. Hier zal je in de praktijk niet zoveel last van hebben maar het voelt wat minder degelijk.

Aan de zijkant zit het knopje voor het toevoegen en aan de voorkant een LED om aan te geven dat het toevoegen is gestart. Het is jammer dat deze ook niet gebruikt wordt om de klik op de knop te registeren. 

Hij wordt van stroom voorzien door een CR2032 knoopcelbatterij. Deze is er overigens wel vrij lastig uit te krijgen zonder de achterkant te beschadigen. Gelukkig hoeft dit maar 1x in de 2 jaar volgens Xiaomi.

Deze knop moet het vooral hebben van zijn prijs. Hij is namelijk tussen de € 8,00 en € 15,00 te koop wat hem gunstig geprijsd maakt.

Dus: Zoek je een gemakkelijk en goedkope manier om een flow/scene op te starten? Dan is de Aqara Wireless Mini Switch je partner.

Prijs

Bij een aantal controllers moet je de Xiaomi Gateway gebruiken
Formaat (niet super klein)
Knop blijft een beetje plakken
LED geeft geen actie door

Getest met:
Homey, Firmware 2.4.1
ZipaTile, firmware 1.3.13e
Vera Plus, firmware 1.7.3532
Xiaomi Gateway
Domoticz, firmware 4.9700
Hass, 0.84.2

Dit product is te koop voor:


€ 18
Kopen
€ 12
Kopen
;
;

Auteur:
Niels Laan

Oprichter van dit blog en passievolle domotica nerd. Alle artikelen van Niels