Onze sponsor:

Review:

Xiaomi Mi Smart Plug

Reviev van de Xiaomi Mu smart plug welke met Zigbee werkt.

We hebben een nieuwe product van Xiaomi binnen gekregen. Deze keer de Mi Smart Plug welke met de protocol Zigbee werkt. Xiaomi maakt voor een gunstig geprijsd smart home producten. Deze producten zitten allemaal goed in elkaar en doen wat ze moeten doen. We hebben er al een paar voorzien van een review; een raamsensor, bewegingssensor en afstandsbediening.
In dit rijtje miste nog een tussenstekker. Xiaomi heeft al wel een tijd een tussenstekker op de markt maar deze is niet voorzien van een schuko aansluiting. Hierdoor moest je altijd een adapter gebruiken. Zo'n extra laag tussen je stopcontact en de tussenstekker is natuurlijk niet zo heel veilig. Xiaomi heeft dit ook ingezien en is met een nieuwe tussenstekker met een normale schuko aansluiting.

Deze stekker heeft een maximale aan te sluiten vermogen van 10A (2.300W) wat voor de meeste toepassingen voldoende moet zijn. Als je er een wasmachine of droger op wilt aansluiten zou ik even goed kijken wat het vermogen is want er zijn machines welke meer dan 2.300W vragen.

Hij is plastic wit vormgeven en heeft een vierkant uiterlijk met afgeronde hoeken. Hij is niet super klein met zijn 60*60*58.5 mm, de breedte en hoogte vallen wel mee het is vooral de diepte welke behoorlijk oogt. Er kunnen wel 2 naast elkaar in een stopcontact.

Er is meer...

Aan de bovenkant van de plug zit een aan- en uitschakelaar en aan de voorkant een LEDje welke de status aan geeft. Hij heeft een overbelasting beveiliging en is voorzien van een randaarde.

Wat krijg je:

- Tussenstekker
- Handleiding (ook in het Engels)

Specificaties:

Maximale vermogen:   10A (2300W)
Afmetingen:   60x60x58,5mm
Overbelasting beveiliging:   Ja
Draadloze protocol:   Zigbee 3.0
     
     

Uiterlijk:

Grootte:

Wij zullen deze Xiaomi Mi Smart Plug gaan installeren op de volgende controllers:

- Xiaomi Gateway
- Homey by Athom
Zipato Zipatile
- Vera Plus
- Philips HUE
- Ikea Hub

Dit product is te koop voor:


€ 16
Kopen
;
;

Auteur:
Niels Laan

Oprichter van dit blog en passievolle domotica nerd. Alle artikelen van Niels