Onze sponsor:

Review:

19 februari 2020 | Mark | Adurosmart, Smart Home Hubs, ERIA

AduroSmart ERIA

Er komen steeds meer controllers op de markt en een nieuwe aanwinst is de AduroSmart ERIA. Voor mij een nog onbekende merk, maar zijn te koop in Europa, Amerika en Azië. ERIA werkt met het Zigbee protocol en ze hebben een reeks verschillende producten om je huis te automatiseren.
Lees snel verder wat hij allemaal kan.

De controller is los te koop en ze hebben twee starter pakketten licht en beveiliging, wij hebben de starters pakket licht “ERIA Colors and White Start Kit A19 60W A19” en een bewegingssensor “ERIA Smart Motion Sensor”. ERIA heeft een reeks aan verschillende lampen, een beveiliging en beweging sensor en een dimmer.

 

De ERIA is ook te gebruiken voor andere merken Zigbee producten, op de Amerikaanse AduroSmart site kun je precies zien welke producten dit zijn https://adurosmart.com/product-category/works-with/. Het is natuurlijk te verwachten dat deze lijst zal blijven groeien. We zullen ook testen of we een Ikea lamp en een Hue lamp kunnen toevoegen. De ERIA is te koppelen met Google Home en de Amazone Alexa en je kunt gebruik maken van IFTT.

De enige specificaties die ik kon vinden stond op de Amerikaanse site:

Starterkit:
Brand ERIA
Part Number 81890
Item Weight 1.25 pounds
Package Dimensions 10.8 x 5.7 x 3.3 inches
Item model number 81890
Color White
Shape Bulb
Material Plastic
Included Components ERIA Hub, 2x ERIA RGB A19 bulbs, Power Adapter, Ethernet Cable
Voltage 120 volts
Specific Uses General purpose
Fixture Features Dimmable
Light Direction Adjustable
Batteries Included? No
Batteries Required? No
Certification UL Listed
Type of Bulb LED
Luminous Flux 800 lm
Wattage 10 watts

Sensor
Product Dimensions 1.7 x 2.3 x 2.6 inches
Item Weight 4.8 ounces
Shipping Weight 4.8 ounces (View shipping rates and policies)
ASIN B07HJSKDWV
Item model number 81823
Batteries 2 x AAA batteries required. (included)

Verschil tussen Zigbee en Z-Wave protocol?

In tegenstelling tot andere controllers die wij al eens behandeld hebben beschikt deze niet over een Z-Wave radio maar een Zigbee. Deze standaard wordt ook gebruikt in bv Philips HUE en Ikea TRÅDFRI lampen maar er zijn nog niet zoveel sensoren beschikbaar in Europa. Zigbee gebruikt 1 frequentie voor de communicatie terwijl Z-Wave (in werelddelen verdeeld) er 4 gebruikt. Hierdoor is Zigbee vaak goedkoper dan Z-Wave, een fabrikant hoeft immers maar 1 product te maken voor de hele wereld. Ander verschil is dat een Z-Wave apparaten gecertificeerd moeten zijn door Sigma, dit heeft Zigbee niet want dit is een open standaard. Hierdoor zijn de licentie kosten ook een stuk minder.
Bij Z-Wave is het bereik, beter op orde (30 meter) dan bij Zigbee (10 meter). Meestal geen groot probleem aangezien je vaak deze afstanden niet haalt, tenzij je natuurlijk mega groot woont.

Wat zit er in de doos?


De starters pakket “ERIA Colors and White Start Kit A19 60W A19” bevat de controller en twee lampen en een instructie handleiding. In de “ERIA Smart Motion Sensor” zit de bewegingssensor en een instructie handleiding, helaas ontbreekt het hier aan de twee AAA baterijen die de sensor nodig heeft.
Op de site staat dat deze wel aanwezig zijn, dus misschien hebben wij een eerder geteste versie gekregen.

Dit product is te koop voor:


$ 55
Kopen
;
;

Auteur:
Mark

Zijn lichaam is nog net niet smart, maar als het kon zou hij het doen. De smart home blogger voor onze Engelse website. Alle artikelen van Mark

Nog meer van:

Smart Home Hubs