Onze sponsor:

Review:

13 september 2019 | Niels Laan | Aeotec, Raam/deur sensoren

Aeotec Door/Window Sensor 7

Concurrentie:

Als je Z-Wave deur/raam sensoren gaat vergelijken kom je al gauw terecht bij de Fibaro door/window sensor. Als je hem met deze vergelijkt is de Fibaro variant net wat kleiner (71 x 18 x 18 mm versus 71 x 19 x 18mm (L x W x H). Maar eerlijk gezegd ga je die 1 mm verschil niet terug zien in de praktijk. 

De Aeotec maakt gebruik van de nieuwe Z-Wave standaard (S2 Z-Wave) dus deze zal sneller reageren, is beter beveiligd en de batterij gaat langer mee. Qua prijs is de Aeotec de winnaar met zijn € 40,- de Fibaro kost namelijk €49,95. Deze is wel verkrijgbaar in verschillen kleuren. 

Beide sensoren hebben de mogelijkheid om via een externe poort een droog contact of drukknop aan te sluiten. 

Als laatste verschil wil ik opnoemen dat de tamper schakelaar (om sabotage te detecteren) bij de Aeotec beter is geregeld. Deze heeft namelijk een trilsensor ingebouwd wat voor extra detectie zorgt.

Er zijn natuurlijk nog meer Z-Wave deur sensoren zoals de Hank door/window sensor en de Neo Coolcam door/window sensor. Deze is een gunstigere geprijsd (25/35 euro) maar is qua formaat groter. 

Ga je voor goedkoop dan neem je een Hank of Neo Coolcam. Wil je wat meer opties en een wat kleiner/mooier uiterlijk dan wint de Aeotec. Omdat deze wat goedkoper is. Let wel goed op dat hij ondersteund wordt door je controller. Dit is namelijk bij de Fibaro variant beter geregeld.

Veelgestelde vragen:

Hoelang gaat de batterij mee?
Volgens Aeotec gaat de batterij 3 jaar mee (bij 5x open en 5x dicht per dag)

Wat voor een batterij moet er in deze versie?
Een LS14250 batterij.

Hoe moet ik hem plaatsen bij een deur?
Deze sensor kan zowel aan de binnenkant van het kozijn als aan de buitenkant geplaatst worden. Zorg altijd dat er niet meer dan 5 mm tussen de magneet en de sensor zit. Er zit een klein streepje op de sensor en magneet deze moeten recht tegenover elkaar zitten.

Kan ik deze deursensor ook buiten gebruiken?
Officieel niet.

Dit product is te koop voor:


€ 40
Kopen
;
;

Auteur:
Niels Laan

Oprichter van dit blog en passievolle domotica nerd. Alle artikelen van Niels

Nog meer van:

Raam/deur sensoren