Onze sponsor:

Review:

13 september 2019 | Niels Laan | Aeotec, Raam/deur sensoren

Aeotec Door/Window Sensor 7

Installatie via de ZipaTile/Zipabox

Volgende controller is de Zipabox. Als eerste halen we het kapje van de sensor af. Dit kun je doen door het lipje aan de bovenkant in te drukken en het kapje eraf te halen. Vervolgens log je in op Zipabox en ga je naar je apparaten. Klik vervolgens op "add new device" en hierna op Z-Wave. De controller zal eerst de sensor resetten en dan toevoegen. Dit kun je starten door het lipje bij de batterij te verwijderen. Hij werd gereset, waarna we 3x binnen 1,5 seconde op de tamper schakelaar moesten drukken aan de zijkant van de sensor.

De sensor wordt gevonden maar ik zien alleen de tilt sensor bij mijn apparaten verschijnen.  Wij kennen natuurlijk wat trucjes om deze sensor als nog aan de gang te krijgen. Dit hoort uiteraard niet.

Wat je kun doen is naar de configuratie van het apparaat te gaan en hier de "acces control" en "Home security" op te zoeken. Hierbij zet je vervolgens het vinkje "show as device" aan. 

Installatie schermen:

Configuratie:

Bijna alle configuratie mogelijkheden zijn aanwezig. Voor alle mogelijkheden lees verder in dit artikel.

Dashboard:


Helaas werkt de tilt sensor niet. Hij slaat bij mij 1 keer aan en uit en dan blijft hij uit. Het tamper alarm werkt wel.

Rule creator opties:

Voorbeeld flow:

Ik wil graag dat bij het openen van de deur, en het is na zonsondergang, dat de lamp in de hal aangezet wordt.

Dit product is te koop voor:


€ 40
Kopen
;
;

Auteur:
Niels Laan

Oprichter van dit blog en passievolle domotica nerd. Alle artikelen van Niels

Nog meer van:

Raam/deur sensoren