Onze sponsor:

Review:

13 september 2019 | Niels Laan | Aeotec, Raam/deur sensoren

Aeotec Door/Window Sensor 7

Installatie via Home Assistant:

Als laatste voegen we de sensor toe aan Home Assistant. Om hem toe te voegen halen we het kapje van de sensor af. Dit kun je doen door aan de bovenkant een lipje in te drukken. Vervolgens loggen we in op de controller en gaan naar het Z-Wave gedeelte Vervolgens klik je op "add node secure" om het toevoegen te starten. HASS geeft een zeer korte melding dat het toevoegen is gestart. 

De volgende stap is om het lipje bij de batterij te verwijderen waardoor de sensor automatisch gevonden zou moeten worden. Helaas is dit niet het geval bij mij. Maar je kunt het toevoegen ook starten door 3x binnen 1,5 seconde op de tamper schakelaar te klikken. Hij werd gevonden maar helaas niet als een deursensor. Hij werkt wel maar als "open" geeft bij een 22 en als dicht een 23. De tamper schakelaar werkt ook niet helemaal goed. Deze geeft een 3 bij alarm en een 0 bij geen alarm. Dit maakt je apparaten natuurlijk niet echt overzichtelijk maar voor het maken van een regel is hier natuurlijk wel mee te werken.

Installatie schermen:

Node info:

Dashboard:

Voorbeeld flow:

Ik wil graag dat als de deur geopend wordt en het na zonsondergang is, dat dan de lamp in de hal aangezet wordt. Als de deur gesloten wordt moet de lamp weer uitgaan.

Dit product is te koop voor:


€ 40
Kopen
;
;

Auteur:
Niels Laan

Oprichter van dit blog en passievolle domotica nerd. Alle artikelen van Niels

Nog meer van:

Raam/deur sensoren